Loading

град Трън

Промени в маршрутните разписания на някои автобусни линии в пернишко бяха гласувани днес

Комисията взе решение още за добавяне на спирка" Копанишко шосе" в маршрутното разписание на автобусна линия Радомир – Ковачевци. Гласувана беше промяна в маршрута на автобусната линия Перник – Горна Глоговица, където курсовете, които се изпълняват в 8.10ч. и 10.15ч. ще преми нава и през с. Селищен дол.

Три бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати в Перник и Трън

Вчера, около 20, 50 ч., на улиците „Голобръдска” и „Цар Борис” униформени проверили „Мазда”, управлявана от 32-годишният И.В. от гр. Радомир. Оказало се, че мъжът е неправоспособен и е наказван през месец януари тази година за същото нарушение. Задържан е за 24 ч.

Три бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати в Перник и Трън.

Три пожара с материални загуби са гасени вчера в Пернишко заради неизправни комини

Oĸoлo 5 ч. бил пoдaдeн cигнaл зa гopящa ĸъщa в Tpън нa yл. „Π. Aceнoв”. Унищoжeни ca oĸoлo 10 ĸв. м. пoĸpивнa ĸoнcтpyĸция. Πpeдпoлaгaeмaтa пpичинa e cтpoитeлнa нeизпpaвнocт нa ĸoминa.

Oтнoвo cтpoитeлнa нeизпpaвнocт e дoвeлa дo изгapянeтo нa 6 ĸв. м. пoĸpивнa ĸoнcтpyĸция нa ĸъщa в Бpeзниĸ. Πoжapът e зaбeлязaн в нaчaлнa фaзa, oĸoлo 13, 20 ч. Cгpaдaтa ĸaтo цялo e cпaceнa.

Трънчанин е привлечен като обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда

Инцидентът е станал на 14 юли тази година, когато 61-годишният Р.Т. се скарал, а впоследствие и сбил с 26-годишен местен жител. В резултат на побоя младият мъж е бил настанен в болнично заведение с опасност за живота.
Причината за побоя е неуредени финансови взаимоотношения между двамата. Р.Т. е привлечен като обвиняем и материалите са предадени на Районна прокуратура – Трън.

Стопанска постройка е изгоряла в Трън

Пламъците лумнали на 28 август, около 12,00 ч. в махала „Ахчийски кошари”. Причината е небрежност при боравене с открит огън. При пожара е изгоряла цялата сграда около 40 кв. м. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

За втора година ТПГ „Н. Вапцаров“ в Радомир участва в проект „Ученически практики“под мотото „Инвестирай в своето бъдеще!“

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“,съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Седем пожара са горели в Пернишко вчера

Два от случаите са с материални загуби.

88 години от кървавият атентат в църквата "Света неделя"

На 16 април 1925 г. в църквата "Света Неделя" е извършен най-тежкият терористичен акт в историята на България. На днешната дата преди 88 години в църквата "Света Неделя" е извършен най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света. На 16 април 1925 г.

Разпространи съдържание