Loading

История

Между Дрен и Делян в Радомирското поле остана скрито истинско археологическо чудо

По време на изграждането на аутобана бе открит невиждан и неописван досега некропол.

История под булдозери (видео)

Безумието и лудостта на една продажна система. Сълзите са най малкото нещо което този филмов материал предизвиква. Ние сме роби на човешкото безумие пияно от желание за власт и контрол над човешките съдби. Ето нагледно как се само затрива една от най древните цивилизации.

134 години от създаването на Търновската конституция

Преди 134 години 229 представители на българския народ за 2 месеца създадоха символа на независима България - Търновската конституция.Тази годишнина, която днес отбелязваме по време на предизборната кампания за 42-ия български парламент, ни напомня колко важно е с вота си всеки български гражданин да определи личностите, които да носят отговорността за упражняването на властта от името на народа в

Концлагерът Белене – място на особена памет

С поверително постановление на Министерския съвет от 27 април 1949 г. (преди 64 години) островите на река Дунав – Персин, Голяма Бързина, Малка Бързина, Милко, Магареца, Совата и Предела – са предадени на МВР, където е създаден най-големият концлагер по времето на комунизма „Белене”.

68 години от чудовищната саморазправа, наречена народен съд

Едно общество, в което липсва справедливост, неизбежно деградира.
Престъпленията на комунистическия режим в България, започнали преди 68 години с нечуван терор, с масови убийства без съд и присъда или в резултат на присъдите на един сталинистки показен процес, цинично наречен народен съд, все още нито са осмислени, нито са осъдени морално.

Заподозреният за убийството на Георги Марков "Агент Пикадили" живее и работи в Австрия

Заподозреният за убийството на Георги Марков Франческо Гулино живее в Австрия и работи в антикварен магазин, пише британската и австрийската преса. Известният като “Агент Пикадили” днес е на 66 г. и живее в западнал апартамент във Велс.

В българските досиета той е посочен като единствения БГ агент в Лондон, когато тайните служби на режима, с помощта на КГБ, “ликвидират” Марков.

Почетоха паметта на загиналите в лагера "Слънчев бряг" край Ловеч

Не трябва да забравяме зверствата на комунизма, защото в противен случай ще позволим да се повторят, заяви председателят на СДС Мартин Димитров на поклонението пред жертвите на комунизма в лагера “Слънчев бряг” край Ловеч.

Веселин Маринов ще пее пред Самарското знаме , Цветан Цетанов и радомирци на 3 -ти март

Любимеца на Цветан Цветанов и все още влюбените баби – естрадната величина Веселин Маринов ще пее на трети март в град Радомир, пернишко.
Веселин Маринов ще бъде атракцията на града по повод националния празник на България. Но не само! Самарското знаме ще бъде извадено от Националния исторически музей и докарано в град Радомир на празника.

Разпространи съдържание