Loading

Култура

Дни на отворените врати ще има в музеите в Радомир

Инициативите, в рамките на Европейските дни на наследството, започнаха на 6 септември с проявите, посветени на Съединението.

Маратон по четене организират читалището в Радомир

Инициативата е посветена на 160-тата годишнина от рождението на Стоян Михайловски; на 150 г. от рождението на Пенчо Славейков; на 130 г. от рождението на Дора Габе и на130 г. от рождението на Ран Босилек.

Първи скулптурен симпозиум започна в Дрен

В китното селце се събраха шестима скулптури, които в следващите десет дни ще творят, вдъхновени от неповторимата атмосфера на артистичното място. Материалът, от който ще бъдат изработени пластиките, е дърво. Идеята е готовите произведения да бъдат експонирани за постоянно в парка в естествена природна среда.

Шуменският драматично-куклен театър “Васил Друмев” ще гостува на Радомир със спектакъла “Агенти”

Постановката е режисьорски дебют за Владо Пенев и е създаден по пиесата “Гленгари Глен Рос” от Дейвид Мамет. “Агенти” ще се играе на сцената на читалище“Напредък“ в сряда (1-ви юли) от 18 часа.

Концерт на Фолклорен Ансамбъл "ТРАКИЯ" в ПЕРНИК 26-ти февруари

Концерт на Фолклорен Ансамбъл "ТРАКИЯ" в ПЕРНИК 26-ти февруариЕдин от трите най-големи български фолклорни Ансамбъла , ще направи 3 дневно турне в края на февруари. На 26 ти е концерта в ПЕРНИК. В спортна зала "МИНЬОР". От 19 ч. Цена на билетите 8,10,12 лева.

Сурвакарската група при НЧ Христо Ботев - 1928 кв.Върба спечели голямата награда на "КУКОВЕ 2014" гр.Раковски

На 1 март 2014г. Сурвакарската група при НЧ Христо Ботев - 1928 гр.Радомир,кв.Върба взе участие в ХІV Фестивал на Кукерските и маскарадни игри "КУКОВЕ" гр.Раковски.Групата спечели Голямата награда на фестивала.

НФА "Българе" в Радомир на 3ти март

В деня на Националния празник на Република България Трети март НФА „Българе” ще гостува в град Радомир с богата концертна програма на градския площад. Началото на спектакъла е от 11.30 часа.

Кукерите в радомирските села Сурва 2014 за 13 и 14 януари (програма)

Пълна програма на кукерските обичаи по села в радомирско. Народен обичай "СУРВА” в пернишко е вписан в националната представителна листа на нематериалното културно наследство “Живи човешки съкровища – България” от 2012 г. и кандидат за вписване в представителната листа на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на човечеството.

Между Дрен и Делян в Радомирското поле остана скрито истинско археологическо чудо

По време на изграждането на аутобана бе открит невиждан и неописван досега некропол.

Разпространи съдържание