Loading

Образование

Най-много от средствата по проекти за енергийна ефективност отиват в Радомир

Договори за безвъзмездна финансова помощ за прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинска образователна инфраструктура с МРРБ подписаха 3 общини от област Перник.

Малки ученици от ОУ"Христо Смирненски" в Радомир се отличиха в кампанията "Бъди грамотен"

Третокласниците от ОУ "Христо Смирненски" се представиха най-добре на състезанието от Националната кампания "Бъди грамотен". Тя е организирана от Образователния портал Академика БГ. От 22 ученици в трети клас 14 са без нито една грешка, а 7 са с една грешка. Тестът се проведе на 8 декември и в него участие взеха 119 ученици от училището. От тях отлично се представиха:

Малките ученици от ОУ „Христо Смирненски” учиха правилата за движение в игри

Малките ученици от ОУ „Христо Смирненски" в Радомир се учиха на безопасно движение под формата на игри.

Ръководството на училището и Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) в Перник включиха в проявата всички деца в ІІ-ри, ІІІ-ти и ІV-ти клас.

Сабина си иска училището!

ne izkam da se zatvara moeto - Не искам да се затваря моето училище, ако трябва да останат две деца, но не го затваряйте! Та аз съм учила

Начално училище "Любословие" в Радомир е застрашено от закриване

Броя на децата, които ще прекрачат прага на класната стая в Радомирско е 131, докато през миналата година техният брой е бил 145. За съжаление има реална опасност звънецът да не удари в най-младото начално училище в града - "Любословие".

Иновационно обучение в град Радомир

Иновационно обучение със съвременна диагностична апаратура в Професионална гимназия по транспорт "Юрий Гагарин"-Радомир

Религии в Радомирско

За град Радомир е характерно православието. Религията почти винаги е играла ключова роля както в битието на радомирци така и в духовното им израстване. Първите училища в Радомир са създадени от хора, отдали се на богослужението. Една от видните личности по онова време (късното средновековие) е архимандрит Зиновий Поппетров, който е развивал своята будна дейност в този район.

Детска занималня отвори в Радомир

Лятната занималня към НЧ "Напредък 1895" - Радомир отвори врати в края на миналия месец.

Разпространи съдържание