Loading

Личности

Паргов, който е собственик на мината "Ораново", не се интересувал от съдбата на миньорите?!

"Потърсихме го по телефона, но той отказва да пристигне. Това е скандално, всички искат от държавата да се намеси, но бизнесът също трябва да носи отговорност, това е изцяло частна собственост и очевидно за този човек човешкия живот няма никаква стойност", избухна енергийният министър Драгомир Стойнев в ефира на БНТ.

Емилия Радева с награда "Аскеер" за 2013 г.

Официалната церемония се проведе в театър „Българска армия“ в навечерието на 24 май. С вълнуващо слово талантливата радомирка благодари за наградата. Препълнената зала изпя химна на светите братя Кирил и Методий „Върви народе възродени”.

Интервю с Емилия Радева

"Не съм разчитала на красотата си. Преправяла съм се всякак. Но съм чувала от по-стари колеги, че жената актриса трябва да бъде преди всичко красива. Защото можеш да се направиш много лесно на характерна и грозна. И според мен грозното си остава грозно. Аз например съм играла Султана на 33 години. Едвам се справяха с грима ми.

Скулптура - проф. Емил Попов от село Дрен с награда

Областният управител на Перник инж. Иво Петров посети лично дома на скулптура в радомирското село Дрен, за да го награди със златен почетен знак и диплом за изключителен принос в развитието и популяризирането на българското изкуство. Отличието се връчва

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Нека на този ден си припомним за онези българи донесли ни свободата - Опълченците...

Опълченците от Радомирски окръг

Поздравиха дългогодишната библиотекарка Божика Динева за 75-годишнина

Приятна изненада получи за юбилея си дългогодишната библиотекарка в читалищната библиотека на Народно читалище”Напредак” в Радомир Божика Динева. Тя  навърши 75 години и по този повод читалищното настоятелство я зарадва заслужено.

България НАМЕРИ талант: Александра от Радомир

Един човек с ежедневно присъствие в центъра на града ще се зарадва да получи добра дума от всеки от вас освен монета

От висотата на преклонната си възраст на бай Крум за 5 минути чухме няколко мъдри съвета, които ни подсещат, че трябва да черпим с шепи от мъдростта на възрастните, докато те са с нас на тази земя.

Кой е най-голям в Радомир?

Не можем да определим със сигурност какъв е генът на радомиреца - дали тук хората са по-едри или по-дребни, по-слаби или по-пълни... За щастие хората са различни, а тук в този не голям град има и впечатляващи екземпляри. Такъв е и този младеж на снимката, който определено може да пазарува само в магазин гигант и вероятно е предпочитана компания за всеки, който иска да се чувства сигурен.

Разпространи съдържание