Loading

Кметство

Радомирски цветя за Ботев и Левски от Бисер Боянов, кмета Пламен Алексиев и младежи

Председателя на Фондация "Васил Левски - Дякона" сподели снимки във фейсбук и сподели с екипа ни негови изяви в Калофер и Карлово. Ето какво сподели г-н Боянов: "По традиция аз на подобни годишнини в сърцето на България се старая да бъда тук при мой приятели и близки в този регион.

Красимир Борисов стана председател на Общинския съвет

Председателят бе избран на тържествена сесия понеделник. Екскметът събра 12 срещу 9 гласа за предложения от ГЕРБ Светослав Кирилов. Около Борисов се формира мнозинство, което се очертава като опозиция на кмета Пламен Алексиев.

На заседанието клетва за новия мандат положиха и новоизбраният кмет Пламен Алексиев(ГЕРБ), както и всичките 21 съветници.

Пламен Алексиев е новият кмет на Радомир

Пламен Алексиев е новият кмет от партия ГЕРБ за Радомир, по предварителни данни. Той живее в град Радомир и е завършил ТЕ "Никола Вапцаров". Има Висше образование завършил е в УНСС, имам и магистратура в ТУ София. Работил е във Ветпром АД и повече от 20 години се занимавам със собствен частен бизнес . Женен е и има едно дете.

Подписан е договор за Интегриран воден проект за гр. Радомир

На 15.04.2011 г., между г-н Красимир Борисов-кмет на община Радомир и Министъра на околнота среда и водите г-жа Нона Караджова в присъствието на зам.-министър Ивелина Василева в сградата на Министерство на околната среда и водите се подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ за проектно предложение № DIR51011119-4-16 от 01.11.2010 г. „Интегриран воден проект за гр.

Читалищата в малките села може да бъдат слети

На последното си заседание Общинският съвет в Радомир реши читалищата в малките села от Радомирско, които нямат необходимия ресурс за самостоятелно управление, да бъдат слети. Те ще се регистрират като клонове на по-големите институции от съседните населени места.

Радомир става туристически град

Община Радомир ще кандидатства по два проекта за развитие на културно-историческия туризъм в града. Една от разработките е "От Мало Градище до Радибош - природни, културни  и исторически атракции”.

Минералната вода на село Долни Раковец ще се стопанисва от общината

Община Радомир ще се разпорежда с минералния извор за срок от 25 г. Това е заложено в изменението на Закона за водите, което влезе в сила от началото на годината. Минералната вода в Долни Раковец е с дебит 40-50 литра в секунда. Температурата й е около 32-34 градуса. Водата е с високо съдържание на карбонати.

В Радомир плащат за изгнил боклук

В Радомир плащат такса за вече изгнил боклук. Заради съдебно оспорени промили, гражданите внасят задълженията си  от преди две години.

За 2010 г. са събрани само 66% от местните данъци и такси в общината, съобщи кметът Красимир Борисов. Планираните приходи за годината са били в размер на 1 913 100 лв.

Разпространи съдържание