Loading

Новини

„Пресвета Богородица с младенеца“ще бъде изложена в храма „Св. Николай Чудотворец“ в радомирското село Долни Раковец

Светинята е собственост на долнораковишката църква и миряните ще могат да й се поклонят на 15 август от 8.00 до 12.00 часа. На тази дата православните християни честват един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица. Това е денят, в който християнската църква почита Света Богородица, като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище.

Ожънати са над 20 процента от засетите 148 328 дка с пшеница в Пернишка област

Най-много са реколтираните площи в община Брезник - 36,36 процента. Най-висок е добивът в Радомирско - 380 кг/ дка, при среден за областта 362 кг/дка.
Не е започнала жътвата само в община Земен, но там са засети едва 3200 дка жито.
В региона няма пропаднали площи.Агроспециалистите прогнозират,че при благоприятно време реколтата ще бъде добра и прибрана навреме.

източник:glashatai.com

Жител на Дрен застава пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние

Това е вторият случая за 53-годишният С.С., който през 2014 г. е осъден за същото деяние.

Условна присъда постанови пернишкият Окръжен съд за смъртта на 90-годишна жена

Условна присъда постанови пернишкият Окръжен съд за Емил М, който на 14.09.2016 г. в радомирското село Жедна, при управляване на лек автомобил «Рено Каджар», е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 90-годишна жена.

Радомирец се е разболял от лаймска болест

Радомирец се е разболял от лаймска болест, през изминалата седмица, сочи справката на Регионалната здравна инспекция. Лаймската болест е бактериално инфекциозно заболяване, което се причинява от един вид спирохета и се разпространява чрез ухапване от кърлеж.

Като цяло епидемиологичната обстановка в областта е спокойна.

източник:glashatai.com

Радомирец постигна споразумение с прокуратурата за незаконно държане на стоки

Районна прокуратура – Радомир постигна споразумение със защитата на И.П. за незаконно държане на стоки без български акцизен бандерол. На 12.06.2017 г. в Индустриална зона на гр. Радомир, подсъдимият държал 115 кутии цигари от различни марки на обща стойност 789,70 лв, с дължим акциз 384,84 лв.

Две години лишаване от свобода с четири години изпитателен срок за пиян шофьор, който уби човек и рани друг на пътя

Две години лишаване от свобода с четири години изпитателен срок, такова наказание постанови пернишкия Окръжен съд на пиян шофьор, който уби човек и рани друг на пътя край радомирското село Друган миналата година

Шест модерни работни места за хора с увреждания ще бъдат оборудвани в община Радомир

Инициативата се реализира по проект, финансиран от Агенцията за хората с увреждания и цели да осигури подходящи условия на труд и по-качествено оборудване на служители с подобни проблеми.

Намалява безработицата в община Радомир

В края на май регистрираните безработни са 629, същия период на миналата година те са били 774. Равнището на безработица в Радомир е 7 процента, което е с 1,6 на сто по-малко, отколкото в края на май 2016 г. Сред регистрираните безработни в община Радомир преобладават жени - 348, мъжете са 281. Повечето търсещи препитание радомирци са над 50 г. - 286 души.

Разпространи съдържание