Loading

Здраве

МОБИЛНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ЕКИПИ ЗА БЕЗПЛАТНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХИВ/СПИН И В РАДОМИР

От тази седмица тръгват мобилни медицински екипи за безплатно изследване на ХИВ/СПИН в Пернишка област. Всеки, който иска да провери дали е заразен с вируса може да го направи напълно безплатно и анонимно. Екипът ще бъде в Радомир на 4 септември.
Изследванията са част от национална лятна антиспин кампания. Това е десета поредна година, за която се провежда кампанията, съобщиха от организацията.

Хъркането е по-опасно от пушенето и затлъстяването

Шокиращо откритие направиха учените – честото хъркане застрашава здравето повече от пушенето и наднорменото тегло, предаде БГНЕС.
Хъркането причинява деформация на сънната артерия, която осигурява кръв към човешкия мозък. Налице е по-висок риск от сърдечен удар по време на сън. Запушеният нос и хъркането причиняват много повече сърдечни проблеми от пушенето и прекомерните килограми.

10 прични да намалим консумацията на захар

Може ли нещо толкова сладко и вкусно да вреди толкова много? Отговорът е категоричен - Да!
Новини

Ако не знаете как точно захарта влияе негативно на здравето ви, предлагаме ви нещо полезно - 10-те основни причини, поради които е добре да я ограничите в своя хранителен режим, разказва сайтът Здраве.бг.

1. Захарта е причина за рязкото спадане на глюкозата в кръвта

ГЕРБ няма да отменят забраната за тютюнопушене

Убедена съм, че членовете на ГЕРБ в комисията по здравеопазване в парламента няма да подкрепят отмяната на забраната за пушене, коментира в Пловдив председателят на комисията д-р Даниела Дариткова.

Животът ни е даден - филм за борба с тютюнопушенето

Филмът е създаден от Младежки съвет Радомир и РИОКОЗ Перник; участват младежи от Младежки съвет Радомир и е свързан с борбата с тютюнопушенето.

Безплатен преглед на щитовидната жлеза

Международната седмица на заболяванията на щитовидната жлеза - В периода 23 - 29 май за първи път в България ще бъде отбелязана Международната седмица на заболяванията на щитовидната жлеза. По този повод са планирани редица инициативи, сред които и Национална скринингова кампания, която ще се проведе в периода 26.04.2011 г.-14.05.2011 г.

Жълтеница повали дете в Гълъбник

Зараза от жълтеница заплашва село Гълъбник. Остър вирусен хепатит повали на легло дете от селото. 13-годишното момче е прието в болница. То е имало контакт с 21 души, които могат да се окажат заразени. Засега те се наблюдават от личните си лекари.

 

 

ЗОВ ЗА ПОМОЩ!!!

Сумата не е много голяма, но пък е твърде висока за семейството. С молба спешно да помогнем на Ивета Ивайлова, която се нуждае от спешна очна операция в Италия. Нека всеки който получи това писмо да го предаде на свои познати и всички да помогнем. Всеки, който има възможност нека да се обади на телефон: 0894319761- Даниела Георгиева Предварително Благодариме за отзивчивостта Ви!

Мария от Радомир се нуждае от средства за лечение

28-годишната Мария Валентинова Алекова от Радомир се нуждае от финансова подкрепа за лечение. Помощ е потърсила нейната майка, която доскоро е получавала възнаграждение като личен асистент на младата жена, но програмата е изчерпана и парите са секнали. Майката е безработна и никой не й помага в грижите за Мария.

Разпространи съдържание