Loading

Блог radomironline1

Общинските съветници в Радомир решиха кои училища да бъдат средищни

На днешното си заседание общинските съветници в Радомир взеха решение за актуализиране на средищните училища. За средищно училище се определя държавно или общинско училище, което се намира в най-близкото населено място на територията на общината или на съседна община, където се обучават най-малко 10 ученици до 16-годишна възраст от населените места, в които няма училище.

ФК "Струмска слава" загуби срещу лидера

Отбора на ФК "Струмска слава 1927" (Радомир) допусна загуба с 3:0 като домакин от лидерът в Югозападната "В" група "Сливнишки герой" (Сливница). Успехът за тима на Венци Рангелов идва точно преди дербито срещу Пирин (Разлог) в сряда. Двата отбора завършиха двубоя с по 10 души. В 42-ата минута играч на домакините пое към съблекалните, а в 58-ата минута и Цветомир Генов от гостите получи директен червен картон. 

В село Извор организират конкурс за традиционна великденска трапеза

На 20 април 2011 г. от 11.30 ч. в НЧ „Отец Паисий – 1927” с. Извор ще се проведе Втори регионален конкурс за традиционна великденска трапеза „Червен, червен Великден”. Организатори на конкурса са Община Радомир и Настоятелството на НЧ „Отец Паисий – 1927”.

Нова станция за природен газ ще бъде изградена в Радомир

Изграждането на новата станция в Радомир се налага, тъй като природения газ няма собствен аромат и трябва да бъде направена система за одориране. Одорирането е технически способ, при който в газа се добавя определено количество силно и с характерна миризма вещество, наричано одорант.

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Нека на този ден си припомним за онези българи донесли ни свободата - Опълченците...

Опълченците от Радомирски окръг

От 1-ви март отваря врати дневен център за възрастни в Радомир

Новото социално заведение ще отвори врати на първи март и ще се намира в радомирския кв. Върба. Капацитета на дневния център ще бъде 20 души и се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Развитие на човешки ресурси“ и съфинансиран от Европейския социален фонд и Европейския съюз. 

Радомирец се прибира вкъщи без да сподели с родителите си. Те го обявяват за издирване

Емил Стефчов от Радомир бил с родителите си в Испания, но решил да си събере багажа и тайно да се прибере в родния си край. За своето решение обаче той пропуснал да уведоми близките си, които обявили сина си за безследно изчезнал.

ПРОГРАМА ЗА ПРОЛЕТЕН ПОЛУСЕЗОН НА ЗОНА "ПК-КН" - ДЕЦА "А" 2010/2011

 

ПРОГРАМА

за пролетен полусезон на зона "Пк-Кн" - деца "А" 2010/2011 г.

 

XIV кръг - 5 март 2011 год. (събота) 10:00 часа:

ФК "Студена" - ПФК "Миньор" Перник

ФК "Кюстендил" - ФК "Германея" Сапарева баня

Жълтеница повали дете в Гълъбник

Зараза от жълтеница заплашва село Гълъбник. Остър вирусен хепатит повали на легло дете от селото. 13-годишното момче е прието в болница. То е имало контакт с 21 души, които могат да се окажат заразени. Засега те се наблюдават от личните си лекари.

 

 

Разпространи съдържание