Loading

село Ковачевци

Приключи жътвата на ечемика в четири общини в Пернишка област

Приключи жътвата на ечемика в четири общини в Пернишка област - Брезник, Земен, Ковачевци и Радомир. Това съобщиха от Областна дирекция "Земеделие". Най-висок е средният добив в община Радомир - 340 кг/ дка. Там са засети най-много площи с ечемик - 3 250 дка. В Земенско реколтата на стопаните е 233 кг/дка, в Ковачевци - 220 кг/дка.

Скандал и побой между двама мъже в Ковачевци изяснява полицията в Радомир

Инцидентът е станал около 9,20 ч. в събота, когато в РУ Радомир е подаден сигнал, че на една от улиците в Ковачевци, лежи мъж в безпомощно състояние. Органите на реда предприели разследване по случая и бързо установили участниците в свадата. Това са двама мъже от селото – О.Д. на 53 – години и 38 – годишния К.Я.

Радомирски полицаи изкорениха 73 стръка канабис при проведена вчера акция в Сирищник

Органите на реда проверили имот, собственост на 70-годишен местен жител. В двора били засадени 73 растения от рода на конопа. Зелената листна маса е изкоренена и иззета. Предстои назначаването на съответните експертизи, които да установят произхода й.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Да бъде свикан Кризисния щаб в Перник заради бежанския център в Ковачевци, настоява кметът на селото

Причината е изтеклата информация, че лагера е под карантина, за което той не бил уведомен.

„Нашите деца играят с техните. След като центъра е под карантина, защо болни се разхождат свободно? Защо никой не ни е уведомил?”, пита Станимиров.

Центърът за бежанци в Ковачевци е поставен и под карантина заради варицела

Това съобщи директорът на РЗОК в Перник д-р Магдалена Христова. Шарка имали 6 човека от две семейства.

„Дете от афганистански произход е дошло със заболяването. От него са се заразили и останалите. Болните са от двете семейства по три деца. Нови случаи от тогава не са регистрирани“, обясни Христова.

Здраво почерпен мъж се заби в антипаркинг елемент в Калище

Катастрофата станала вчера около 21,10 ч. пред кметството, съобщи МВР.

Граждани подали сигнал з аинцидента. Пристигайки на място полицаите установили, че 63-годишният В.Е. от столицата, управлявайки лек автомобил „Фиат Мареа” изпуснал управлението и се блъснал в ограничителя. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,35 промила алкохол в кръвта.

АБВ е първа политическа сила от евровота в родното място на президента Георги Първанов – Ковачевци

Резултатът е на база 100% от изборните протоколи. Там бе и най-висока активността на вота – 63%.

Кметът на най-малката празнува днес рожден ден.

Васил Станимиров става на 44 години.

За празника днес ще го поздравят близки и приятели. Той пък ще почерпи с вкусни мезета и изискани питиета. Служителите в общината също ще изпият по чаша вино за неговия празник.

Разпространи съдържание