Loading

Възрастни

От 1-ви март отваря врати дневен център за възрастни в Радомир

Новото социално заведение ще отвори врати на първи март и ще се намира в радомирския кв. Върба. Капацитета на дневния център ще бъде 20 души и се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Развитие на човешки ресурси“ и съфинансиран от Европейския социален фонд и Европейския съюз. 

Откриха обновени домове за деца и стари хора в Радомир(снимки)

В село Дрен и в Радомир бяха отркити два реновирани дома по програмата "Регионално развитие и благоустройство. Областният управител Иво Петров и кметът на Радомир Красимир Борисов прерязаха и двете ленти. Сградите са чудесно отоплени и обновени, 30-те деца в дом "Радост" живеят при европейски условия.

Един човек с ежедневно присъствие в центъра на града ще се зарадва да получи добра дума от всеки от вас освен монета

От висотата на преклонната си възраст на бай Крум за 5 минути чухме няколко мъдри съвета, които ни подсещат, че трябва да черпим с шепи от мъдростта на възрастните, докато те са с нас на тази земя.

Шофьор загина на място след катастрофа в Радомир

Вчера, около 17,00 ч. 72-годишния Д.Т., шофирайки “Фиат 125 Р”, се ударил в паркиран на кръстовището на улиците “Р. Даскалов” и “И. Войвода” лек автомобил Фиат “Палио”. От сблъсъка възрастния мъж починал на място. Взета му е кръвна проба за алкохол. Трупът е закаран в съдебно медицина Перник за аутопсия.

Радомир живеят 5 години в съседство с труп

Блокът на ужасите е в квартал „Автогарата”. Мумифицираното тяло е намерено в едни от апартаментите. То е на собственика Димитър Гергов.

Грижат се за инвалиди и самотници в Радомирско

Неправителствена организация на инвалиди и възрастни самотно живеещи хора предлага услуга "семейна грижа" за селата в Радомир. Това е резултат на осъществявания от октомври миналата година проект "За един по-добър живот на хора с различни увреждания и самотноживеещи", който вече е на приключване.

Разпространи съдържание