Loading

Блог Радомир

Село Калищe, Община Радомир

Сурова - празнува се между 13 и 14 януари 

Според легендата, един млад турчин искал да вземе българска мома за харема си и избрал мома от селото. Тя го наръгала с нож и баща му се заканил да превърне цялото село само в пепел и калище. 

Злополука край село Долна Диканя

В последния ден на месец септември около 14:00 часа 44-годишният благоевградчанин А.Г. е пострадал при трудова злополука в радомирското село Долна Диканя. Той е паднал от около 3,5 метра височина при работа по електропреносните стълбове.

Детския отбор на ФК "Струмска слава" посреща връстниците си от ФК "Студена"

Децата на ФК "Струмска слава" град Радомир ще посрещнат на своя стадион детския отбор на ФК "Студена". Срещата е от първенството за деца "А" Зона КН-ПК е с начален час 9:30 на 25 септември (събота). 

Начално училище "Любословие" в Радомир е застрашено от закриване

Броя на децата, които ще прекрачат прага на класната стая в Радомирско е 131, докато през миналата година техният брой е бил 145. За съжаление има реална опасност звънецът да не удари в най-младото начално училище в града - "Любословие".

Иззеха 155 литра ракия от жител на село Друган

64-годишен жител на радомирското село Друган беше неприятно изненадан от  служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР в Перник и колегите им от РУ "Полиция" Радомир.

Пребиха радомирец

Група младежи са пребили 20-годишен радомирец и са счупили крака му тази нощ около 2:20 часа. Боят е станал в радомирския кв. Върба на улица "Иван Соколов", като освен пострадалото момче с него са били още 24-годишен столичанин и момиче. Момчето също е било бито, а момичето не е пострадало при побоя. 

Турнир за деца в Радомир

Асоциацията на българските футболисти съвместно с ОС на БФС - Перник организират турнир за деца родени 1998 год., който ще се проведе на стадиона град Радомир. Мачовете ще се изиграят в два поредни дни - 1-ви и 2-ри септември (сряда и четвъртък), като участие са заявили два отбора от Радомирско: ФК "Върба" и отбора на ФК "Струмска слава". Останалите участници са отборите на ФК "Енергетик", ФК "Кракра 1919", ФК "Минерал" (Рударци), ФК "Аякс", ФК "Миньор 1919" и ФК "Студена".

Долна Диканя ще се сдобие с нов трафопост

ЧЕЗ Разпределение България планира да изгради нов трафопост в радомирското село Долна Диканя. Инвестицията ще бъде на стойност 88 000 лева, съобщават от дружеството.

Граничен полицай уби радомирец в Дупница

Служител на „Гранична полиция" премаза с лекия си автомобил "Ауди" 37-годишен радомирец в Дупница. Трагичният инцидент е станал малко преди обяд на 23 август на ул. „Самоковско шосе".

Разпространи съдържание