Loading

село Дрен

Жител на Дрен застава пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние

Това е вторият случая за 53-годишният С.С., който през 2014 г. е осъден за същото деяние.

Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато в Радомир

В сряда, в с. Дрен бил проверен лек автомобил „Фолксавегн Джета“, шофиран от местния жител С.С./53 г./ При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 81 промила. Мъжът не е задържан за 24 часа по медицински причини.

Два пожара в Радомир и Земен

На 17 март, в радомирското с. Дрен пламнала постройка, собственост на местен жител. Унищожени са дървен материал около 15 куб. м. и един тон фураж. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо ел. съединение.
На следващият ден, в земенското с. Дивля изгорели фургон и паянтова постройка. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Не са нанесени други материални щети.

Къща горя в Дрен

Инцидeнтът e cтaнaл нa 18 дeĸeмвpи, oĸoлo 12,10 ч.

Cтoпaнитe aлapмиpaли пoжapнaтa, ĸoятo yгacилa плaмъцитe. Унищoжeни ca бялa, чepнa и ĸoмпютъpнa тexниĸa и дoмaшнo имyщecтвo.

Πpичинaтa e ĸъco eл. cъeдинeниe. Hямa пocтpaдaли xopa.

http://mirogled.com/bg/news-view/kso-siedinieniie-podpali-kshcha-v-drien

Дървени пластики превърнаха в музей на открито парка в центъра на Дрен

Скулптурите са изработени по време на първия симпозиум, организиран от община Радомир и кметството в с. Дрен и са експонирани в естествена среда.

Първи скулптурен симпозиум започна в Дрен

В китното селце се събраха шестима скулптури, които в следващите десет дни ще творят, вдъхновени от неповторимата атмосфера на артистичното място. Материалът, от който ще бъдат изработени пластиките, е дърво. Идеята е готовите произведения да бъдат експонирани за постоянно в парка в естествена природна среда.

АйТи Мания покорява Радомир и околностите с качествен безжичен интернет

Жителите на Радомир и околностите могат да се насладят на качествен интернет. Сред селата с покритие с високоскоростен безжичен интернет са: Жабляно, Егълница, Дебели Лаг, Извор, Кленовик, Житуша, Жедна, Касилаг, Кондофрей, Чуковец, Негованци, Бобораци, Прибой, Беланица, Стефаново, Друган, Долна Диканя, Горна Диканя, Дрен, Гълъбник и др.

Радомирски криминалисти разследват убийството на домашно куче

Деянието е извършено на 10 октомври в радомирското село Дрен.

Разпространи съдържание