Loading

Наука и технологии

АйТи Мания покорява Радомир и околностите с качествен безжичен интернет

Жителите на Радомир и околностите могат да се насладят на качествен интернет. Сред селата с покритие с високоскоростен безжичен интернет са: Жабляно, Егълница, Дебели Лаг, Извор, Кленовик, Житуша, Жедна, Касилаг, Кондофрей, Чуковец, Негованци, Бобораци, Прибой, Беланица, Стефаново, Друган, Долна Диканя, Горна Диканя, Дрен, Гълъбник и др.

Специален проект на НАСА

Изследователите на НАСА успяха да заобиколят специалната теория на Айнщайн. За определяне на понятието движение със скорост, превишаваща скоростта на светлината, са измислени най-различни наименования: хиперпространствено движение, движение в изкривено пространство и т.н., но учените още не са успявали да потвърдят това понятие.

Откриха нов метод за унищожаване на раковите клетки

Учените от Северозападния университет на САЩ създадоха нов метод, с който е възможно да се откриват и отделят раковите клетки от здравите в човешкия организъм, което ще помогне при лечението на раковите заболявания.

Научните открития през 2012 г. - епохални , с участието на българи

Епохални открития - едни от най-големите за века и десетилетието, белязаха 2012 година. Безспорно най-значимото от тях бе новата субатомна частица, наблюдавана в Големия адронен колайдер.

Подготвят пилотиран полет до Марс

Космонавти ще прекарат една година на борда на Международната космическа станция, изучавайки ефектите върху тялото и психиката, което е един от първите стадий в подготовка на пилотирана мисия до Марс.

Около света без капка гориво

Solar Impulse вече държи рекорда за най-дълъг полет, нужното „гориво" за който е дошло от слънчевата енергия. Сега амбицията на швейцарския екип ги води към следващата голяма цел: въздушна обиколка на Земята. Самолетът се задвижва от слънчева енергия чрез 12 000 клетки, монтирани върху крилете му и захранващи четири витлови двигателя, разказва dailymail.co.uk.

Космическият телескоп "Хебъл" снима сблъсък на галактики

Неотдавна Космическият телескоп "Хъбъл" навърши 21 години на орбита

Разпространи съдържание