Loading

град Брезник

Ожънати са над 20 процента от засетите 148 328 дка с пшеница в Пернишка област

Най-много са реколтираните площи в община Брезник - 36,36 процента. Най-висок е добивът в Радомирско - 380 кг/ дка, при среден за областта 362 кг/дка.
Не е започнала жътвата само в община Земен, но там са засети едва 3200 дка жито.
В региона няма пропаднали площи.Агроспециалистите прогнозират,че при благоприятно време реколтата ще бъде добра и прибрана навреме.

източник:glashatai.com

Двама задържани на пътя за неспазване на закона

С 2, 03 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си брезничанина Д.С./34 г./ Мъжът управлявал „Ауди“ и бил проверен на ул. „Иглика“ в гр. Брезник. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Бързи производства за шофиране след употреба на алкохол и без книжка са започнати в Брезник и Радомир

Около 22, 40 ч., в гр. Брезник бил проверен лек автомобил „Ауди 80“, управляван от 38-годишният В.Д. от с. Ноевци. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 96 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 часа с полицейска заповед.

Кучешка тения мъчи перничанин и брезничанин, ламблиоза – радомирец

Вируси и отново много шарка са част от седмичната справка на Регионалната здравна инспекция.

Един перничанин и един брезничанин са се заразили с кучешка тения през изминалата седмица. Паразитът, причиняващ страданието се развива във вътрешните органи на бозайниците, включително и човека. Заразяването става при контакт с животно или животински продукти

Близо 900 къса контрабандни цигари иззеха служители на РУ – Радомир и РУ – Брезник

Акциите са проведени в сряда. В с. Извор, радомирски полицаи проверили 35-годишната А.М. От нея били иззети 660 къса цигари без акцизен бандерол. Ще й бъде съставен акт за административно нарушение и наложена парична санкция.

Два пожара в къщи са горели в Радомирско и Брезник

На 23.10, около 08, 20 ч. е пламнала сграда в радомирското с. Старо село. Причината е строителна неизправност. Унищожени са 15 кв. метра каратаван и опушени стени. Няма пострадали хора. Два екипа на пожарната в Радомир потушили пламъците.

Двама ще отговарят за представяне на фалшиви дипломи

На 07 октомври миналата година и 10 февруари тази година, пред служителка на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Перник били представени свидетелства за основно образование от брезничанин и радомирец. При щателна проверка, служители от сектора се усъмнили в истинността на двата документа.

Приключи жътвата на ечемика в четири общини в Пернишка област

Приключи жътвата на ечемика в четири общини в Пернишка област - Брезник, Земен, Ковачевци и Радомир. Това съобщиха от Областна дирекция "Земеделие". Най-висок е средният добив в община Радомир - 340 кг/ дка. Там са засети най-много площи с ечемик - 3 250 дка. В Земенско реколтата на стопаните е 233 кг/дка, в Ковачевци - 220 кг/дка.

Разпространи съдържание