Loading

Малки ученици от ОУ"Христо Смирненски" в Радомир се отличиха в кампанията "Бъди грамотен"

Третокласниците от ОУ "Христо Смирненски" се представиха най-добре на състезанието от Националната кампания "Бъди грамотен". Тя е организирана от Образователния портал Академика БГ. От 22 ученици в трети клас 14 са без нито една грешка, а 7 са с една грешка. Тестът се проведе на 8 декември и в него участие взеха 119 ученици от училището. От тях отлично се представиха:

Даная Йорданова Николова - ІІа клас

Александра Ивова Димитрова - ІІІа клас

Ана-Мария Бойкова Симеонова - ІІІа клас

Йордан Пламенов Йорданов - ІІІа клас

Ивана Николова Петрова - ІІІа клас

Стефани Наталиева Стефанова - ІІІб клас

Елена Десиславова Михайлова - ІІІб клас

Танита Ивова Асенова - ІІІб клас

Милен Петров Андреев - ІІІб клас

Александра Александрова Йорданова- ІІІб клас

Любомир Радославов Беловски - ІІІб клас

Антонина Атанасова Йорданова - ІІІв клас

Давид Райнов Асенов - ІІІв клас

Огнемир Огнянов Давидков - ІІІв клас

Виктория Атанасова Атанасова - ІІІв кла

Ивета Ивайлова Стоянова - ІVа клас

Кристиян Борисов - Vа клас

Борислав Николов - Vа клас

Васил Исачки - Vа клас

Елизабет Иванова - Vа клас

Катрин Йорданова - Vа клас

Даяна Димитрова - Vа клас

Елизабет Иванова - V б клас

Красимира Иванова - V г клас

Алекс Петров - Vг клас

Деяна Мартинова - Vг клас

Виктор Спасов - Vг клас

Александра Тодорова - VІІб клас

Данислав Александров - VІІв клас

Бойко Бойков - VІІв клас

Те получиха шапки, шалчета и тениски от М-Тел, основен партньор на кампанията, а по-малките се зарадваха на книжки от издателство "Анубис".

Наградите връчи Румяна Давидкова, директор на училището. Тя поздрави учениците за отличното им представяне и ирази надеждата си при следващото състезание всички да се представят отлично. Учениците от своя страна поздравиха своята директорка със стихотвоения.

"Горда съм със своите ученици", сподели Румяна Давидкова. Това не е първото отличие на училището. На националната конференция „Училището - желана територия за ученика" Основно училище „Христо Смирнески" се представи с три презентации, от които една беше класирана на национално ниво.

В рамките на проект на община Радомир „Училището - моят ден,моето бъдеще" ученеци от училището участват в различни клубове :"Родолюбие","Атлас","Аквакултури и риболов",латиноамерикански танци.

А през тази учебна година възпитаници на училище „Христо Смирненски" се представиха достойно на областни и национални състезания и конкурси.На националното състезание към Сдружението на българските начални учители на финалния кръг максимален брой точки постигнаха: Кристиян Борисов , Катрин Йорданова и Елизабет Иванова от 4 аклас, Деяна Мартинова и Александрина Александрова от 4 г клас. Боряна Емилова от 7 а клас зае първо място на областния кръг на олимпиадата по химия, Ангел Тренев от 7 а клас, Биляна Иванова от 6 в клас, Николета Николаева от 5 а клас, Филена Бойкова и Мартина Александрова от 5 б клас получиха отлични резултати на областния кръг на олимпиадата по география. Призови места на областния кръг на олимпиадата по български език и литература заеха Десислава Славчева от 6 б клас и Филена Бойкова от 5 б клас, а Ангел Тренев от 7 а клас - на Националното състезание по български език и литература.

Гордост за училището са и постиженията в областта на спорта. В общинските състезания първо място заеха отборите по футбол, лека атлетика, волейбол и шах. В зоналните състезания по лека атлетика в гр.Долна баня отборът по футбол - момчета, се класира на второ място.