Loading

ПИСМО ОТ ТЕОДОРА

Перник тъне в мръсотия, да взима пример от Радомир

Източник: News.ZaPernik.com 08:53 / 05.11.2010

Целият град е потънал в мръсотия, възмущава се читателката на zaPernik.com Теодора. Според нея не се чисти ефективно, а Перник трябва да взима пример по чистота от по-малкия от него град Радомир. Теодора ни е изпратила и снимка на служителка по чистота, която е подпряла метлата до себе си и спокойно си пие кафе. И въпреки, че това може да е просто един уловен момент, снимката онагледява състоянието на града и пернишките улици.

Ето какво пише читателката :

"С огромна болка ви пиша отново! Мръсотията в града е повсеместна. Навсякъде е потънало в прахуляк и листа. На по-усойни улици,чак е започнало да мирише на скапано. Пясъка по улиците от миналата зима, си остана неизчистен, а идва следващата. Толкова рядко виждам водоноска, че чак е събитие, а работя на централна улица. Най-лошото е, че за почистване се плаща, но според мен контролът по изпълнението е почти никакъв. Явно на управляващите града и по-специално "Изток", не им прави впечатление мръсотията, в която тънем. Само за сравнение ще дам малкия и т.нар."цигански" град Радомир. Пътувам доста често през него и чистотата чак прави впечатление. Когато и да мина през него, непрекъснато има чистачи по улиците, които наистина чистят, а не имитират дейност. Всяка сутрин мият централните улици. Цяло лято пътувах за работа и минавах рано. В 6.30ч.улиците биваха вече измити.
Бих се обърнала към кметовете на "Модерното Софийско предградие" - взимайте пример от колегите си в Радомир поне. За останалите градове с големината на Перник, изобщо не може да става и дума за сравнение. В дъното сме на всякакви класации. Изпращам ви снимки, как се чисти в Перник! Повече от ясно е защо е толкова мръсно!", завършва писмото си Теодора.