Loading

финанси

"Офшорлийкс" наблюдаван зорко от данъчните власти

Следим с интерес "Офшорлийкс", готови сме да проверим данни за български фирми и граждани с офшорни сметки, когато те бъдат оповестени. Това заяви в интервю за "24 часа" Красимир Стефанов, шеф на Националната агенция за приходите, който е в отпуск, тъй като е кандидат-депутат от ГЕРБ.

Разкрити са 130 хиляди богаташи от 120 000 офшорки. Сред тях и доста българи

В журналистическо разследване, продължило 15 месеца, са участвали вестници като "Гардиън", "Монд", "Зюддойче цайтунг" и "Вашингтон пост", Би Би Си и други водещи медии от 46 страни

Добрутро на забогателите с далавери, политика и айдуклък !

НАП ще следи сметките на българи в Швейцария
Данъчните ще могат да следят банковите сметки на българи в Швейцария. Предвижда се Швейцария да ни предоставя данъчна и банкова информация за български граждани, съобщава Дарик.

Може да вдигнат заплатите в здравеопазването

Година на избори е, но ГЕРБ няма да остави дупка в бюджета за следващото правителство, което и да е то. Ние обаче се готвим да управляваме и втори, и трети мандат. Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков.

Вдигат заплати на военни и учители

:31 | 10.01.2013 | 952 прочитания | Мартина Бозукова, Никола Лалов
Размер на текста

Още от януари заплатите на редовите войници в армията и на учителите ще бъдат вдигнати. Ръстът на заплатите за най-ниските длъжности в армията - редник І клас - ще е около 60 лева и заплатите им ще стигнат малко над 600 лева.

4 милиарда лева сме похарчили по коледните и новогодишни празници

Касовите апарати във всички магазини за търговия на дребно и заведенията са регистрирали 4 милиарда лева оборот през почивните дни около Коледа и Нова година, показват данните на Националната агенция по приходите (НАП).

Крият пари от Дянков , местят ги от САЩ в Русия

Дянков взе на мушка българите със сметки в Щатите. Според Standartnews България и САЩ подготвят споразумение за обмен на данъчна информация, което ще извади на светло банковите сметки, както на българи зад океана, така и на американците у нас. Споразумението се очаква да бъде подписано през 2013 г.

Ако България пребори корупцията , ще стане номер едно на Балканите, твърди бащата на валутният борд

Нещо трябва да се направи срещу корупцията в България. Ако това се промени, съм убеден, че България определено може да поеме водещата роля на Балканите. Това заяви в предаването "Събота 150" по БНР проф. Стив Ханке, по-известен като "баща на валутния борд".

Няма да декларираме получените пари от лихви в данъчна деклерация

Доходите от лихви по срочни депозити на местни физически лица в търговски банки в страната няма да се обявяват в данъчната декларация за доходите на физическите лица, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Разпространи съдържание