Loading

Добрутро на забогателите с далавери, политика и айдуклък !

НАП ще следи сметките на българи в Швейцария
Данъчните ще могат да следят банковите сметки на българи в Швейцария. Предвижда се Швейцария да ни предоставя данъчна и банкова информация за български граждани, съобщава Дарик.

Това ще е възможно с ратифицирането на Спогодбата между България и Швейцария за избягване на двойното данъчно облагане, като депутатите от бюджетната комисия към парламента приеха днес законопроекта. С новите текстове в Спогодбата се предвижда Швейцария да предоставя информация с данъчни цели, включително за банковите сметки на български граждани. По този начин ще могат да се правят проверки и за лица, които се разследват за данъчни измами.

В досегашния вариант на споразумението, подписано в началото на 90-те години, подобна възможност за обмен на информация не е имало. Новите текстове обаче не се отнасят само за физическите лица и съответно проверки ще могат да се правят и за фирмите. Така например, ако някоя компания е с швейцарско участие, ще може да изисква и допълнителна информация с данъчни цели, обясниха експерти.

По думите им се очаква Швейцария да ратифицира Спогодбата през септември или октомври тази година и тя да започне да действа от 2014 г.
Източник: "Дарик" радио