Loading

Пътна полиция засили контрола по пътищата

Не можете да ползвате тази форма, защото нямате инсталиран/активиран JavaScript във Вашия браузер.

24 водачи на моторни превозни средства са санкционирани за нарушения на Закона за движение по пътищата от служители на ОДМВР Перник вчера.
14 акта и 10 фиша са съставени от служители на сектор ‘’Пътна полиция’’ и техните колеги от група ‘’Престъпления по пътищата’’ при ОДМВР Перник при полицейска операция, целяща контрол за управление на МПС от неправоспособни водачи, установяване на нарушения свързани с употреба на алкохол, проверка за валидни винетни стикери и сключена застраховка ''Гражданска отговорност''. Наложена е принудителна административна мярка "Временно отнемане на свидетелство за управление на МПС на двама водачи, които управлявали с влезли в сила наказателни постановления след като е изтекъл едномесечният срок за заплащане на наложената. С връчените наказателни постановления на водачи на МПС са наложени глоби на обща стойност от 1780 лева.
Вчера, в 14.00 ч., в гр. Батановци, общ. Перник е спрян за проверка багер ‘’ЮМЗ’’, собственост на частна фирма. При тестването на 61 - годишният М. Г. от село Ярджиловци, техническото средство отчело 1.52 промила. Мъжът е отказал кръвна проба.
Образувано е бързо полицейско производство в 01 РУП Перник.
Засиления контрол по пътищата на региона продължава.