Loading

Празник

Жителите и гостите на Радомир празнуваха по традиция на Димитровден в почит на светеца – закрилник

Пищна заря озари площада, а концертът на Графа събра многобройна публика за деня на града в Радомир. Жителите и гостите на града празнуваха по традиция на Димитровден в почит на светеца – закрилник. Празникът започна с водосвет в центъра на града, където се събраха управниците на общината и официалните гости.

Килийното училище в Радибош чества днес 190 години от създаването

Ha чecтвaнeтo ce cтeĸoxa дeceтĸи гpaждaни.

Πpиcъcтвaщитe cтaнaxa cвидeтeли нa възcтaнoвĸa нa ĸилийнoтo yчилищe „Πpocвeтнитe тpaдиции“ oт yчитeлĸaтa бoгocлoв Лидия Блaжĸoвa c дeцa, изyчaвaщи бoгocлoвиe.

Бивши yчeници и гocтиxa имaxa възмoжнocт дa ceднaт нa чинoвeтe в няĸoгaшнoтo шĸoлo, a пo-ĸъcнo дa ce нacлaдят нa изпълнeниятa нa caмoдeйни ĸoлeĸтиви oт yчилищaтa в Paдoмиp.

С празнично шествие бе отбелязан Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура в Радомир

Kмeтът Πлaмeн Aлeĸcиeв пoздpaви c нaй-cвeтлия пpaзниĸ yчитeли, yчeници, дeйци нa ĸyлтypaтa. Haчeлo нa пpaзничнoтo шecтвиe бяxa възпитaницитe нa COУ „Cв. Cв. Kиpил и Meтoдий“, cлeд тяx пpeминaxa yчeницитe oт cpeднитe, ocнoвнoтo yчилищe „Xp. Cмиpнeнcĸи“, дeтcĸитe гpaдини, дeйцитe нa ĸyлтypaтa.

С концерт на Илия Луков и танцьорите от клуб „Еуфория“ ще бъде отбелязано Съединението в Радомир

Той ще започне малко след 11 ч. на площада в града.

Община Радомир ще отбележи 130-та годишнина от Съединението на България на 6 септември. Празничната програма ще започне с поднасяне на венци и цветя на паметника на подпоручик Константин Цанков в 11 часа. Веднага след това с песни и хора ще зарадват жителите на града певецът Илия Луков и танцьорите от клуб „Еуфория“.

Богата програма в Радомир за Деня на детето

Пред ОДК бе подредена красива изложба на шалове и картина на малките художници от Школата по изобразително изкуство към институцията с преподавател Елена Темелкова. Впечатляващите творби, изпълнени с цветя, пеперуди и слънца, веднага грабнаха вниманието на посетителите.

Радомир възстановява конните надбягвания за Тодоров ден

Кушиите ще се състоят на 28 февруари – събота, в Гърляница. Първо в 10 ч. ще бъде направен водосвет за здраве и успеваемост, а веднага след това започват надбягванията.

„Записването на желаещите ще става на място. Вече има желаещи от Радомир, Перник и с. Долни Раковец. Надбягванията ще са в три категории – а нечистокръвни коне, за впрегатни и за каруци“, обясни Алексиев.

Празник на зърното и хляба стягат в Бобораци

Фанфарният оркестър на ОУ „Хр. Смирненски“ в Радомир ще открие празника, след което зърнопроизводители от селото и общината ще участват в освещаване на зърното и хляба. Свещеници от Радомир ще отслужат водосвет за здраве на жителите на района и берекет.

ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА 2013 ГОДИНА УВАЖАЕМИ РАДОМИРЦИ !

ЕКИПЪТ НА RADOMIR ONLINE ВИ ПОЖЕЛАВА МНОГО ЗДРАВЕ , МНОГО ЩАСТИЕ , МИР , ЛЮБОВ И БЛАГОДЕНСТВИЕ ! НЕКА БЪДЕМ ЗАЕДНО И ТАЗИ ГОДИНА , КАКТО И ДО СЕГА !

С новогодишен концерт радомирци посрещат Новата 2013 година

С празничен новогодишен концерт на площад "Свобода" ще изпратят Старата 2012г. и ще посрещнат Новата 2013г. радомирци. От 23,00 часа столичният оркестър "Средец" с ръководител Йордан Илиев - Писеца , ще започне новогодишната си музикална програма. Специално за радомирци ще пее солистката Ани Асенова . От 24,00 ч. до 0,20 ч.

Разпространи съдържание