Loading

Прогресивно и трезво мислещите политически сили в парламента отхвърлиха сагата АЕЦ Белене

Не можете да ползвате тази форма, защото нямате инсталиран/активиран JavaScript във Вашия браузер.

Парламентът прие решение за подкрепа на окончателното спиране на Белене с гласовете на Синята коалиция и ГЕРБ. БСП изпаднаха в ужас и истерия. ДПС се покриха като си правят сметката да се гушнат следващия мандат с комунистите.
За това пръв съобщи зам. председателят на ПГ "Синя коалиция" Мартин Димитров. За броени минути натрупа десетки положителни овации и поздравления. С това решение сагата АЕЦ "Белене" приключи. Да му мислят онези, дето са взели комисионите, шегуват се зевзеци. А ето какво ни информира и Агенция "Фокус".
Депутатите отхвърлиха проекторешение за възобновяване на проекта АЕЦ „Белене”. Проекторешението беше предложено от Сергей Станишев и група народни представители. То предвиждаше: отмяна на предишното решение на Народното събрание от 2012 г. за спиране на проекта „Белене”; Министерски съвет да предприеме действия за ускоряване на процедурите за удължаване на срока на действие на 5-и и 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй”; да се рестартира строителството на нова ядрена централа на площадка „Белене”.
Гласуваха общо 130 народни представители, от които 33 бяха „за”, 96 – „против”, а един се въздържа.