Loading

Кралят на карнавалите и Кралицата на Аруба наградени с медали от радомиреца Бисер Боянов

Не можете да ползвате тази форма, защото нямате инсталиран/активиран JavaScript във Вашия браузер.

Президентът на патриотичната фондация "Васил Левски - Дякона" Бисер Боянов награди президента на ФЕКГ Хенри ван дер Кроон и президента на ФЕКГ Аруба Марция Стемпер със златни медали. ФЕКГ върна жеста на Боянов, като му подари златен плакет.

Бисер Боянов мотивира решението на управителният съвет на патриотичната фондация с факта , че дарението на мистър Кроон от 148 медала - като начало на откриването на Музей на фестивала "Сурва" , неговата кръгла годишнина , както и неговите обръщения и реплики : "Аз подарявам живота си на перничани ............", "Многоуважаеми мои съграждани " , са достатъчни основания за едно такова решение . Имайки се в предвид и както и цялостния принос за утвърждаване на фестивала "Сурва" в световен мащаб , самият Перник като Столица на маскарадните игри и популяризирането на българските традиции , обичаи и култура , като цяло .

Решението за награждаване на "Кралицата на Аруба" е поощрително. Тя е прелетяла в двете посоки общо около 30 000 километра , за да се запознае с вълшебното въздействие на маскарадния ни фестивал . Боянов се пошегува с факта , че с Аруба сме "древни роднини" , тъй като сред откривателите на остров Аруба е граовец .Той обеща в идните дни да даде повече информация за този исторически факт .

За рожденият ден на ФЕКГ , който бе в Перник , мисис Стемпер получи подарък родопски терлъчки с разноцветни мъниста и родопска шевица . А мистър Кроон бе уважен с плакет с надписа от пръстена на цар Калоян .

Представителите на ФЕКГ пък дипломатично отговорили на жеста на патриота с златен плакет за "Сурва" 2013..

,,С това обогатих колекцията си от медали и плакети на ФЕКГ - бронзов медал 2000 г, сребърен плакет 2009 г. златен медал 2010г. , на ФЕКГ Сръбия (Лесковско лето) 2011 и златен плакет 2013г. Обмислям вариант кога и по какъв повод да направя жест към вече поставеното начало на Музей на фестивал "Сурва", каза Бисер Боянов .
Източник:zapernik.com ;