Loading

Цветан Цветанов се надява ГЕРБ да управлява самостоятелно

Зам.-председателят на ГЕРБ е убеден в победата
Надяваме се, че ще имаме достатъчно депутати, за да бъдем основният политически фактор в бъдещото управление, а защо не - и самостоятелно управление, ако получим волята и подкрепата на българските избиратели.
Много е важно българският парламент да бъде избран с висока избирателна активност, защото това ще означава стабилност и реалната представителност на силите на съответните политически формации или субекти, които участват в политическата надпревара.

Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в Сливо поле, Русенско. След изборите най-важното е колкото е възможно по-бързо сформиране на правителство, което да изпълнява своите ангажименти към евроатлантическите ни партньори и държави, които са извън Европейски съюз. Там също може да се търси добрата перспектива за развитието на България - по увеличаването на стокообмена между държавите.

"Няма как да направим коалиция с Българската социалистическа партия, каза Цветан Цветанов, запитан за следизборните споразумения. - защото ние сме диаметрално противоположни и политиките са ни доста различни. Ние говорим за запазване на плоския данък - 10%, социалистите в момента лансират други хаотични определения, които още не са им изяснени."/novini.bg/