Loading

Радомирските тенисистки на шесто място на Държавното отборно първенство в Плевен

Шестото място на Държавното отборно първенство в Плевен си спечелиха дамите от тенис клуба на Радомир. Първенството започна на 24 юли и продължи 3 дни.
Дамите преживяха драматична загуба срещу отбора на Левски. Въпреки това успяха да се преборят с останалите претендентки и да се класират в първата десетка.
Отборът на юношите извоюва победа над отбора на ТК „Царевец“ Горна Оряховица и в крайното класиране се нареди на 7-мо място като остави след себе си отборите на ТК „Престиж“ – Варна и ТК „Пирин“ – Благоевград.
За първи път в 19-годишната си история „Тенис клуб“-Радомир участва и с отбори и при юношите, и при девойките. От 120 клуба в България, в това първенство взеха участие 10 клуба с тимове за юноши и 7 – за девойки.
Всеки отбор бе съставен от минимум 3 състезатели.В отбора на девойките влязоха : І-ва ракета-Лилияна Живкова; ІІ-ра ракета-Радостина Любомирова и ІІІ-та ракета-Василена Стоилова.В отбора на юношите : І-ва ракета-Борис Георгиев; ІІ-ра ракета-Алескандър Александров и ІІІ-та ракета-Деян Маджарски.Капитан на отборите беше Димитър Стоилов -лицензиран треньор и Председател на Управителния съвет.
Схемата за провеждане на турнира беше : директна елиминация и игра за всяко място.

Информация: mirogled.com