Loading

Предсрочни избори ще бъдат проведени в Стефаново

Досегашният управник Веселин Василев е подал оставка от поста. Той се е пенсионирал след като преди да стане кмет е работил като електромашинен шлосер в рудник „Иван Русев“ в село Житуша.

На 12 октомври, седмица след като се произведат избори за народно събрание и първия местен референдум в общината, в селото ще се произведат и предсрочни избори за кмет. Сега секретарката на кметството Силвия Тодорова е упълномощена от кмета на общината Пламен Алексиев да изпълнява дейности по гражданското състояние до избора на нов кмет.

„Ще се кандидатирам отново за поста, през трите години от мандата смятам, че съм направил не малко за селото, но няма аз да говоря, нека хората ме оценят“, каза Веселин Василев.

А направеното макар и с оскъдни средства, не е малко. Монтирани са над 370 енергоспестяващи ламти , направен е основен ремонт на покривите на читалището, на кметството и на магерницата, поставени са контейнери тип „Бобър“ на всички пресечки в селото… Дали Василев ще заслужи отново доверието на своите съселяни, ще стане ясно на 12 октомври. В Стефаново живеят постоянно над 400 души. На местните избори през 2011 година той спечели 75% от гласовете на избирателите.

ИЗТОЧНИК:MIROGLED.COM