Loading

Екология

ПП ГЕРБ начело с кмета Пламен Алексиев облагородяваха между блоковите тревни площи

Над 100 фиданки ще разсадят днес и идната събота ПП ГЕРБ Радомир. Ще бъдат облагородени тревните между блокови пространства на кварталите "НОЕ" , "Арката", "Гърляница", "Младост", както и площад "Свобода". Ще бъдат засадени дръвчета и на детската площадка до водопада, както и тревните площи между блоковете зад пощата.

Законът за разделното сметосъбиране влезе в сила

Националното сдружение на общините напомни на всички общини, че е трябвало до 15 декември да представят в екоминистерството информация за сключените договори с организации по оползотворяване на отпадъците и за срока на тяхното действие.

Кметове се срещат с губернатора във връзка с инициативата "Да изчистим България за един ден"

На 20.04.2013 г. ще се проведе националната кампания „Да изчистим България за един ден!”. Област Перник успешно се включи в тази инициатива през 2012г.

Перник в челната тройка по запрашеност

Според стандартите до 35 дни в годината може да дишаме прах
смогПоредно наднормено запрашаване е измерено в Перник. На 9 януари, заедно с жителите на още 15 града отново сме дишали фини прахови частици над пределно допустимата норма от 50 микрограма на куб.м. В класацията по замърсеност на въздуха сме трети след Кърджали и Шумен с 2.68 пъти превишение на нормите.

"Меско ММ5" вече е без разрешително

Депо за отпадъциПолучена е информация, че на фирмата по сметосъбиране „Меско ММ5” ЕООД й е отнето разрешителното по управление на отпадъците, издавано от РИОСВ, заради сериозни закононарушения.

Причината за тази мярка е, че е установена съществена разлика между реално депонираните битови отпадъци и това, което фирмата е декларирала, че е депонирала. Става дума за

Алексиев би шута на Паргов

Криза за боклука в Радомир. Красимир си прибра кофите, Пламен раздава чували

Разпространи съдържание