Loading

Фирмата по почистване на Паргов не представила необходимите документи

Спор за боклука в РадомирДнес в ефира на ТV7 се състоя дебат между двете спорещи страни след разрива между общината и фирмата по сметосъбиране в Радомир. Едната страна беше представлявана от кмета на общината Пламен Алексиев, а другата – от Станислав Тасев, представител на фирмата, и Янко Янков, юрист на компанията.

И кметът Алексиев, и Тасев поясниха, че не общината, а фирмата едностранно е прекратила договора, което опровергава появилата се по-рано информация, че общината е инициатор на разрива.

Янков обясни, че причината за прекратяването на договора са неизпълнени задължения от страна на общината и претендира за дължима сума в размер на 1,6 милиона лева. Юристът твърди също, че кметът е отказал да подпише констативен протокол за извършената от дружеството работа.

Кметът Алексиев подчерта обаче, че са правени съпостравки с други общини от калибъра на Радомир, които за същата работа плащат средно между 400 и 600 хиляди лева годишно. Той добави също, че по закон фирмата е длъжна да представи в общината разрешителното, което ползва, както и всички отчетни документи, за да докаже, че услугата е извършена, а това не е направено.

Advertisements

Източник radomirsko.com