Loading

Бедствия

Мощен трус разтърси Земята

Земетресение с магнитуд от 6,1 по скалата на Рихтер разлюля Земята по крайбрежието на Русия, в южния край на полуостров Камчатка

Правителството даде още 12 милиона за пострадалите от земетресението в област Перник

12 милиона лева идват в област Перник за преодоляване на щетите от земетресението от 22 май 2012 г. На първото си редовно заседание за 2013 г. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет разпредели 39 000 000 лв.

НАСА: Мощността на взрива на Челябинския метеорит е била над 300 килотона

Небесното тяло с диаметър 15 м и маса около 7000 тона, е навлязло в атмосферата на Земята със скорост минимум 64 000 км/ч., смятат в американската космическа агенция. Част от метеоритната отломка е паднала в езеро.

Мощността на взрива, избухнал при навлизането в атмосферата на метеорита над руската Челябинска област, е била от 300 до 500 килотона, сочи оценката на НАСА. www.nasa.gov

20 пъти по-мощен взрив от Хирошима е предизвикал метеоритът над Челябинск

Взривът на метеорита над Челябинск е най-мощният на Земята за последните 100 години.

Разминахме се и с Армагедон

Оцеляхме! Астероидът прелетя близо до нашата планета, съобщиха световните агенции. От НАСА успокоиха ,че небесното тяло се отдалечава от Земята над Северното полукълбо.

Трусове люляха Гръцки полуостров , усети се и у нас

Леко земетресение беше усетено на територията на страната в 16ч.45 минути на 15 февруари.

От сеизмологичния институт на БАН съобщиха, че епицентърът му е бил на 270 километра, южно от София, в района на гръцкия полуостров Халкидики.

Магнитудът на труса е бил от 4,7 по скалата на Рихтер, като земетресението е усетено на територията на Смолян, Благоевград, Девин и Петрич.

Метеоритен взрив и атака от отломки уплаши Русия

Падащи от небето горящи обекти сериозно изплашиха жителите на няколко области в Урал. Ако се съди по траекторията, скалните парчета идват от астероида 2012 DA 14, който ще бъде максимално близо до Земята днес около 21:30 часа. Астероидът обаче няма да се сблъска със Земята, категорични са учените.

Чернобил - Ужасяващи факти

Уродства, генни аномалии и редки болести поразяват населението от районите около атомната авария
• Жертвите страдат от умствени увреждания, раждат се без уши или с гениталии на главата
Различни видове малформации, редки болести, генни увреждания - това е ужасяващото "наследство" на аварията в Чернобил.

Много повече болни от рак след аварията в Чернобил

Много хора днес нямаше да са болни, ако Тодор Живков не бе наредил: “Ще си мълчим”. Тепърва ще се появяват още адски последствия от избухването на атомната централа

Разпространи съдържание