Loading

Любопитно

Радомирец измайстори черешово топче

Радомирец измайстори черешово топче и го подари на историческия музей в Перник похвалиха се от институцията Макетът на историческото оръдие е в реални размери и е направен от Велизар Димитров преди три години. Преди това той измайсторил други две черешови топчета, които продал. Дулото на топчето не е от дънер на череша, а чамово и не е пригодено да стреля.

38-годишен студент от Радомир спечели 50 000лв. от Великденското издание на Националната лотария

Юлиян Bacилeв пoлyчи чeĸa cи нa пpaзничнoтo издaниe нa лoтapийнaтa игpa.

„Kyпиx cи билeт нa poждeният ми дeн. He мoжax дa пoвяpвaм, чe cпeчeлиx. Дopи бяx зaбpaвил, чe cъм cи взeл билeт“, cпoдeли щacтливият Юлиян.

Mлaдият мъж зaĸyпил пeчeлившият билeт oт игpaтa „Злaтнитe пиpaмиди“ oт ĸлoн нa Бългapcĸи пoщи. Meчтae дa зaвъpши oбpaзoвaниeтo cи дa зaпoчнe paбoтa пo cпeциaлнocттa cи.

Валери Миленов от село Кондофрей е един от десетте участници във „Фермер търси жена“

Младият мъж отглежда заедно с майка си около 300 овце. Наел е стопански сгради в бившето ТКЗС в селото, обработва и над 300 дка земя като част от нея засява с фуражна царевица. Със средства по програми на Европейския съюз е закупил трактор и прикачен инвентар, за да обработва земята.

Сръбска цифрова телевизия

Отскоро в Радомир може да се приема с външна антена и усилвател първи мултиплекс с 12 програми напълно безплатно -необходим е декодер ДВБ-Т2 който поддържа и нашият стандарт ДВБ-Т Приемането е от връх Бесна Кобила -1925м н.в.От там се приемаше и 8к.и 49к.-аналогово-в Радомир-РТС-1 и ПТС-2 до 1999г.Мултиплекса излъчва на 59 к.От 15 юни т.г.ще излъчва с пълна мощност-50 квт.на 35к.39к.43к.от 80 метр

104-годишнен пенсионер от радомирското село Беланица за първи път не гласувал на тези избори

Той бил голям демократ, н отрудно се движел и затова не успял да отиде до урните. Много се ядосвал, че не успял да упражни правото си на глас на тези избори, пише БЛИЦ.

Кметът на най-малката празнува днес рожден ден.

Васил Станимиров става на 44 години.

За празника днес ще го поздравят близки и приятели. Той пък ще почерпи с вкусни мезета и изискани питиета. Служителите в общината също ще изпият по чаша вино за неговия празник.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев ухажвал жена си в продължение на три години преди да я спечели

„Запознахме се с бъдещата ми съпруга на морето. Аз я ухажвах, но тя не отговаряше на чувствата ми. Три години я атакувах докато я спечеля”, спомня си първите срещи кметът на Радомир Пламен Алексиев с Дочка.

Радомирка чукна 103 години

Най-възрастната жителка на Радомир, а вероятно и на целия регион е Йорданка Маринкова. Миналата седмица тя е отпразнувала 103-ия си рожден ден. От кметската администрация уважили празника на баба
Йорданка и й отнесли кошница цветя и специална кристална купа.

Столетницата е отгледала две дъщери, радва се на цяла дузина

Люляк цъфна в двора на Рая Джуркова в Радомир

Цветовете се разлистили преди два дни, твърди стопанката.

„Загледах се и видях, че е цъфнал за втори път. Не можах да повярвам. Досега люлякът ни никога не е цъфтял два пъти. Не знам на какво се дължи – дали на прекалено горещото време и това че поливаме или на нещо друго“, разказва Рая.

Разпространи съдържание