Loading

Празненства

Денят на възрастните хора бе отбелязан тържествено в Радомир

Πpaзничeн ĸoнцepт cъбpa в зaлaтa нa читaлищeтo пpeдcтaвитeли нa тpeтaтa възpacт.

Kмeтът нa oбщинa Paдoмиp Πлaмeн Aлeĸcиeв пoднece пoдapъĸ и пoздpaви пpaзнyвaщитe ĸaтo им пoжeлa пълнoцeнни и щacтливи гoдини зaeднo.

В Дрен се проведе 15 юбилейно издание на традиционния детски фолклорен фестивал „Слънце иде“

ази година в него участваха близо 1000 изпълнители от цялата страна и гости от Сърбия и Турция.

Денят на българската просвета и култура бе посрещнат с голям празник в Радомир

Училищата и детските градини в общината представиха празнично дефиле, а най-изявените дейци в областта на образованието и културата бяха наградени с почетни грамоти.

Радомирка чукна 103 години

Най-възрастната жителка на Радомир, а вероятно и на целия регион е Йорданка Маринкова. Миналата седмица тя е отпразнувала 103-ия си рожден ден. От кметската администрация уважили празника на баба
Йорданка и й отнесли кошница цветя и специална кристална купа.

Столетницата е отгледала две дъщери, радва се на цяла дузина

С поднасяне на цветя и концерти ще бъде отбелязано Съединението на България – 6 септември, в Перник и Радомир

В Перник празникът ще бъде отбелязан с общоградско честване, което ще започне в 12 ч. на централния площад „Кракра”. За гражданите ще свири Духовият оркестър с диригент Трифон Трифонов. С фолклорна програма ще се включи и народно читалище „Димитър Полянов” в 15 ч. На мегдана в село Люлин пък ще има събор.

Традиционният конкурс „Червен, червен Великден” събра майстори на козунака в Извор

Вкусната надпревара се провежда за четвърти път. Конкурсът е организиран от Община Радомир и НЧ “Отец Паисий – 1927″ – с. Извор. Той събра на площада пред читалището десетки участници и много граждани, дошли да се насладят на кулинарните изкушения

Вековен юбилей празнува СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Радомир

Само след дни школото ще чества 100 години от създаването си. На 10 май настоящи, бивши ученици и учители ще се съберат, за да празнуват вековния юбилей. За него в училището се провеждат разнообразни дейности, съобщи учителката Доротея Костадинова. Празничните събития започнаха с творческа среща с Евгени Кузманов – художник, скулптур, писател, бивш възпитаник на училището.

Революционни песни и стихове звучаха в ОУ „Иван Вазов“ в радомирското село Извор

Събитието бе в памет на годишнината от обесването на Васил Левски.

Програмата, посветена на 140 години от смъртта на Дякона, бе подготвена съвместно с читалище „Васил Левски-1916” – с. Кленовик, което отбеляза и своя патрон.

Празник в Радомир, посветен на петата годишнина от приемането на България в Европейския съюз.

Той ще се състои на 13 декември и е посветен на родния град. Дискусия ще обсъжда постигнатото в общината през последните години, реализираните проекти по Европейски програми както и духовните измерения на този петгодишен период.

Разпространи съдържание