Loading

Блог elli901

Радомирски полицаи иззеха близо 4 000 къса контрабандни цигари

Акцията е проведена в четвъртък. Органите на реда проверили частен имота в радомирското с. Извор. От дома на 70-годишната М.А. били конфискувани 2 120 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол. Полицаите инспектирали и 49-годишният Н.Б. също от с. Извор. От него са иззети 840 къса контрабандни цигари.

32-годишен задържан за притежаване на наркотични вещества

В петък, около 22, 40 ч. радомирски полицаи проверили лек автомобил Опел „Аскона“, управляван от 32-годишният В.Г. от с. Копаница. При претърсване на автомобила, в него били намерени три пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Полевият наркотест показал, че това е амфетамин. В.Г. е задържан за 24 ч. с полицейска мярка. Познат е на полицията с наркотични вещества.

Радомирка застава пред Темида за шофиране на автомобил в нетрезво състояние

На 30 юли тази година, в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Форд Фокус“, управляван от местната жителка Т.Л./39 г./. Алкохолната й проба се оказала положителна – 2, 28 промила. Привлечена е като обвиняема и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Горя сметището на Радомир

Пламъците лумнали малко след 20.00 часа в понеделник и са били гасени от два противопожарни автомобила.
Остър задушлив дим притеснил жителите на града и околните села.

Скоро сметището ще бъде закрито. Предстои то да бъде рекултивирано. Отпадъците на Радомир вече се депонират на Регионалното депо в Перник.

Мъж и жена са пострадали при пожар в Радомирско

Пламъците лумнали на 29 юли, около обяд в къща в с. Дебели лаг. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Семейство преливало бензин в мазето и единият от тях запалил цигара, при което се получил локален взрив.

„Пресвета Богородица с младенеца“ще бъде изложена в храма „Св. Николай Чудотворец“ в радомирското село Долни Раковец

Светинята е собственост на долнораковишката църква и миряните ще могат да й се поклонят на 15 август от 8.00 до 12.00 часа. На тази дата православните християни честват един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица. Това е денят, в който християнската църква почита Света Богородица, като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище.

Ожънати са над 20 процента от засетите 148 328 дка с пшеница в Пернишка област

Най-много са реколтираните площи в община Брезник - 36,36 процента. Най-висок е добивът в Радомирско - 380 кг/ дка, при среден за областта 362 кг/дка.
Не е започнала жътвата само в община Земен, но там са засети едва 3200 дка жито.
В региона няма пропаднали площи.Агроспециалистите прогнозират,че при благоприятно време реколтата ще бъде добра и прибрана навреме.

източник:glashatai.com

Електрически локомотив пламнал в движение в района на Радомир

Електрически локомотив е пламнал в движение в района на Радомир. За щастие няма пострадали хора. Унищожени са тягов двигател и реактор.

Жител на Дрен застава пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние

Това е вторият случая за 53-годишният С.С., който през 2014 г. е осъден за същото деяние.

Разпространи съдържание