Loading

Кметът на Радомир Пламен Алексиев ухажвал жена си в продължение на три години преди да я спечели

„Запознахме се с бъдещата ми съпруга на морето. Аз я ухажвах, но тя не отговаряше на чувствата ми. Три години я атакувах докато я спечеля”, спомня си първите срещи кметът на Радомир Пламен Алексиев с Дочка.
Отказите й го настървявали още повече и като истински гларус не отстъпвал. През тези три години на ухажване Пламен бил по-близък с приятелките й отколкото с нея. Една от тях, Кичка му казала: „Само тя е единствена и не трябва да я изпускаш“, което го накарало да вземе крайното решение – да се бори за сърцето й до край.
Дочка е от Кърджали, а Пламен свири на китара. Често се вдига от Радомир и с китарата под прозорците на дома й в Кърджали свири и излива в песен любовта си.
„Казах й веднъж, че имам брат близнак, но е много гаден. Ако на мен отказваш, ще дойде той. А и родителите й накрая се съгласиха,нямаше какво да правят, бях много настоятелен“, разказва Алексиев. И още един много любопитен спомен от далечните години, когато е бил 23- 24 годишен. На един рожден ден на Дочка в Кърджали имало още двама местни съперника за сърцето на Дочка. Пламен бил пришълец, но проявил граовския си твърд характер и изхвърлил през терасата съперниците. Оженил се за Дочка когато е едва 24-годишен. Двамата имат 30-годишен син Станислав. Допреди няколко години Дочка работела като технолог във фирма ЛЕКО-КО, сега е домакиня. „Жена ми не обича публичност, когато ме види да се връщам скапан от работа ме разбира. Длъжник съм й за много неща“, вини се Пламен. Семейството живее в Радомир и в двора на дома си Пламен се грижи за една красива кавказка овчарка.

източник:mirogled.com