Loading

Валери Миленов от село Кондофрей е един от десетте участници във „Фермер търси жена“

Младият мъж отглежда заедно с майка си около 300 овце. Наел е стопански сгради в бившето ТКЗС в селото, обработва и над 300 дка земя като част от нея засява с фуражна царевица. Със средства по програми на Европейския съюз е закупил трактор и прикачен инвентар, за да обработва земята.

Валери и майка му, която е работила в гастронома на ЦУМ, се върнаха на село от София преди много години, започнаха да отглеждат овце в двора на къщата си, но постепенно стадото се разрастваше и се наложи да наемат обор в стопанския двор на бившето ТКЗС. Младият мъж е на 37 години, скромен и работлив, изкарват прехраната си с много труд и май не му остана време да си намери спътница в живота. Всички недоумяваме как се е решил да се обърне към предаването, толкова е затворен и притеснителен“, сподели кмета на селото Чавдар Новаков.

Село Кондофрей носи името на белгийския рицар –кръстоносец Comte de Frey. Легендата, предавана през вековете разказва, че рицарят се връщал от Константинопол, отседнал в селото да се лекува, което по това време носело името Медвен. Останал срлед местните, помагал на хората, а след смъртта си е погребан в него. Кръстоносецът имал фамилен герб и сега той е възпроизведен на знамето на селото, а местните се гордеят, че са потомци на благородник.

mirogled.com