Loading

Здравеопазване

Случай на болен от кучешка тения е регистриран през изтеклата седмица

Болният е от Радомир, а лекари обясняват, че ларвата на паразита се развива най-често в червата на кучетата, а заразяването на човек най-често става чрез изпражненията животните, които попадат в тревата, плодовете и т.н., както и лошата лична хигиена. Деца и възрастни лесно могат да пипнат ларвите на тенията на места, където има кучета, гризачи и др.

Бум на варицела има в Перник и Радомир

Регистрирани са два епидимични взрива през изминалата седмица, сочи справка на РЗИ. Те са в ОДЗ „Знаме на мира“ в Перник и ЦДГ „Слънце“ в Радомир.

Нова линейка за радоимирци

Центъра на спешна помощ в Перник ще дари радомирци с чисто нова линейка за Гергьовден. До момента в кабинета за спешна помощ в Радомир има една единствена линейка, тъй като по закон населени места с под 30 000 души имат право само на една.

Изследват анонимно за СПИН в Радомир

Радомир е домакин на Лятната АНТИСПИН кампания на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Както е известно има предварително утвърден график за мобилните кабинети за безплатно и анонимно изследване. От министерството на здравеопазването отчитат
голям интерес на хората към тази кампания. За първия месец на ини-
циативата общо 3719 души са се изследвали и са научили своя ХИВ

Импровизиран телевизионен канал се бори с тютюнопушенето в Радомир

TV ЗДРАВЕ е създаден от ученици от ОУ „Христо Смирненски” по проект „Аз не пуша – по-добрият избор 2”. Новата телевизия бе представена на радомирци в края на април, когато се проведе Ден на отворените врати в учебното заведение.

Бойко Борисов цери високо кръвно в Правителствена болница

Борисов е постъпил в болницата с високо кръвно. Днес премиерът не присъства на Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента заради политическата и социална криза в страната
Премиерът Бойко Борисов в Народното събрание Премиерът Бойко Борисов в Народното събрание

Легендата Тодор Колев изписан от ВМА в безнадеждно състояние

Лекарите от Военна болница са изписали Тодор Колев като пациент в безнадеждно състояние. Актьорът бил в изключително тежко състояние и вече се движил само в инвалидна количка.

Министър Десислава Атанасова уволни шефа на РЗИ д-р Симеонов

Уволниха шефа на Регионалната здравна инспекция в Перник д-р Валери Симеонов. Заповедта за отстраняването му от длъжност е подписана от здравния министър Десислава Атанасова. Според доктора по „Уши, нос и гърло" няма официални мотиви за смяната му. Според източници от инспекцията обаче става дума за конфликт на интереси. Съпругата му е лидер на ДСБ в Перник.

Пациенти ще дават оценки за болниците по нова рейтингова система

От няколко дни е активен сайтът "Потребителски рейтинг на болниците", на който можете да дадете своята оценка за болницата, в която сте бил лекуван или имате преки впечатления от нея. Имате възможност за пръв път като пациенти да определите коя е най-добрата болница в страната и коя най-лошата.

Разпространи съдържание