Loading

Импровизиран телевизионен канал се бори с тютюнопушенето в Радомир

TV ЗДРАВЕ е създаден от ученици от ОУ „Христо Смирненски” по проект „Аз не пуша – по-добрият избор 2”. Новата телевизия бе представена на радомирци в края на април, когато се проведе Ден на отворените врати в учебното заведение.

Учениците от три паралелки под ръководството на своите класни ръководители Дафинка Евтимова, Капка Николова и Сашка Иванова през цялата учебна година участваха в тренинги, спортни състезания и походи, разучаваха игри от миналото като алтернатива за решаване на проблема с тютюнопушенето. Основният им мотив за работа бе да докажат, че тези, които не пушат, са направили по-добрия избор. Всичко това бе споделено в TV ЗДРАВЕ от Виктория от 5в клас, която за пръв път се включва в проекта. Симеон от 6в клас – участник и посредник между двата проекта, представи презентация „Вредите от тютюнопушенето”. Емоционален и вълнуващ беше репортажът на Александрина от 5в клас, в който първокласници споделят своите впечатления по проблема. Даяна и Любомир – бивши ученици на училището, участници в проекта миналата година, разказаха за създадената от тях и продължена през тази година стена на графитите, припомниха емоциите във връзка с награждаването им за спечеленото 2-ро място в Националния конкурс.

Особен интерес предизвика нетрадиционната книга „Аз не пуша – по-добрият избор 2 – предай нататък!”. В нея учениците са събрали информация за историята на тютюнопушенето, вредата от него и лесни стъпки за отказване от вредния навик. Както във всяко телевизионно предаване и тук присъстваха неизбежните реклами: „За да сте готини, не пушете, а пийте радомирска боза”.

източник:mirogled.com