Loading

Земетресението от май миналата година е виновно за увеличените в пъти аварии по ВиК мрежата в Перник

Това довело и до по-големи разходи за дружеството. Въпреки проблемите водоснабдителното предприятие приключило 2012 г. с 300 000 лв. повече в сравнение с 2011 г.

През миналата са подменени 8,5 км пводопроводна мрежа в областта като цяло. Това е направено основно с цел подобряване на водоснабдяването на населените места в общините Трън, Брезник и Радомир. Там проблемите били изключително големи. Остарялата водопроводна мрежа е основната причина за множеството аварии и недостиг на вода в различните населени места на областта. Освен това, не е за подценяване и фактът, че на места загубите на вода по мрежата достигат до около 80-85%, което е твърде много. Затова подмяната на водопроводната мрежа не само ще намали авариите, но и ще доведе до икономия на вода.

Надеждите на ръководството на „ВиК“ Перник са 2013-та година са свързани с възстановяване на водопроводната мрежа. Имало индикации за придвижване на проекта за водния цикъл на Перник реалните шансове да стартира през новата година. Придвижвали се по същия начин и проектите за Радомир, Трън, а вече започвала и подготовка в Брезник.

източник:mirogled.com