Loading

Започна раздаването на еднократните помощи от днес

Около 30 % от домакинствата в пернишко са получили по 325 лева от Министерството на труда и социалната политика за неотложни възстановителни дейности след земетресението от 22 май 2012 г.

От днес, 27 юли еднократни помощи ще се раздават отново в Перник. Това съобщи при посещението си вчера министърът
на труда и социалната политика Тотю Младенов. Списъците с одобрените лица ще бъдат разлепени до 9 часа сутринта, а от 11 часа ще започне изпращането на средствата, поясни още той.

От държавния бюджет вчера бяха отпуснати още 1 048 800 лв. за Перник. Така общата сума става 2 048 800 лв. Над 5255 са одобрените, които ще получат еднократна помощ. Така помагаме за решаване на най-неотложните нужди на 30% от домакинствата в Перник, подчерта министър Младенов.Той информира още,че до момента одобрените молби за еднократни помощи в Перник са 5320,за Радомир те са 745, за Трън и Брезник-13 .

На журналистически въпрос защо хората трябва да връщат сумата от 325 лева ,ако получат средства и от Междуведомствената комисия за нанесените щети от земетресението, министър Младенов отговори така: "Не може
да се отпускат пари за едно и също нещо. Кметовете ще ни подават информация, кои лица са одобрени за отпускане на обезщетения от Междуведомствената комисия. Ако те са взели и еднократна помощ от 325 лв., ще трябва да ги върнат. Тези, които не го направят доброволно, ще им бъдат събрани по съдебен ред", поясни социалният министър.

източник: