Loading

Елхите в Трън и Ковачевци ще заблестят в стотици светлинки в петък

В Брезник и Радомир пък това ще стане следващата седмица съответно на 15 и 12 декември.

В Трън ще бъдат украсени две коледни дръвчета, съобщи кметът Станислав Николов. Една голяма елха, висока 19 метра, за големите, и една малка – за малките.

„През тази, която е за децата, ще поставя и светещо еленче. На голямата пък ще засияят 800 светлинки”, поясни Николов.

Светването на елхата ще бъде съпроводено и от концерт на Бойка Дангова. След това пък небето ще се озари от илюминации.

В Брезник тази година елхата ще бъде по-богато украсена от миналата, категоричен бе кметът Васил Узунов. Отново ще светлинките ще бъдат поставени на живото дръвче пред читалището в центъра на града.

В Ковачевци коледното дръвче ще бъде запалено също в петък. Украсата е поставена на жива елха пред кметството, поясни кметът Васил Станимиров.

Живо дръвче на централния площад „Свобода“ в Радомир за поредна година ще бъде украсено със стотици светлини. Повече от 30-годишен е борът, който расте в центъра на града.

В празничната вечер на 12 декември ще участват сдружение „Малчуганите“ от София, които на открито ще представят спектакъла „Лудории преди Коледа“. Два дни по-късно в Общинския исторически музей ще бъде открита изложба- базар с участието на децата от местните градини и училищата в града и Дневният център в квартал „Върба“. Коледният концерт ще събере радомирци на 21 декември. В него ще участват читалищни колективи и състави на Общинския детски комплекс.

източник:mirogled.com