Loading

Възрастни мъж и жена станаха жертва на телефонна измама

Телефонни измамници излъгаха възрастни мъж и жена в Брезнишко.
81-годишна жена и 88-годишен мъж станаха жертви на телефонни измами. Потърпевшите са от гр. Брезник и с. Романци. Те били въведени в заблуждение по телефона от мъж, който им поискал голяма сума пари във връзка с пътнотранспортно произшествие, предизвикано от техен близък.
Двете измами са реализирани в рамките на около 36 часа. Мъжки глас позвънил на  домашния телефон на възрастните хора съобщавайки им, че дъщерите им са предизвикали катастрофи. Непознатият поискал колкото може повече пари за да “потули” случая и да освободи децата им от наказателна отговорност. Без да затварят слушалките, доверчивите и уплашени пенсионери събрали всички налични пари и ги предали на непознати, който дошли пред къщите им. Сумите са в размер на по 1000 лв. В последствие възрастните се обадили на близките си и разбрали, че са измамени.
Криминалисти от РУП – Брезник са предприели всички действия, за установяване на извършителите.
С оглед зачестилите случаи на телефонни измами Областна дирекция на МВР – Перник призовава гражданите към повишено внимание и незабавно осъществяване на контакт с близките си, както и сигнализиране на тел. 112.