Loading

Върховният административен съд даде ход на делото срещу сливането на двете професионални гимназии в Радомир

Процесът е срещу заповедта на просветния министър Сергей Игнатов за преобразуване на ТПГ „Никола Вапцаров“ и ТПГ „Юрий Гагарин“. Това съобщи адвокат Боряна Методиева. Жалбата срещу сливането бе подадена от директора на едната гимназия Василка Стоилова.

Заповедта на министъра бе издадена на 12 август, а новото има на преобразуваното училище щеше да е Радомирска професионална гимназия. Тя бе публикувана в брой 56 на „Държавен вестник“ и предизвика недоволството на учители, ученици и на радомирската общественост. На проведено през юли заседание на Общинския съвет кметът на Радомир Пламен Алексиев обяви, че е оттеглил предложението си за преструктуриране. Междувременно в общината се разпространи подписка „ЗА качествено и добро образование на децата на Радомир, ПРОТИВ сливането на ТПГ “Никола Вапцаров” и ПГТ “Юрий Гагарин” и бе внесена в Народното събрание, Министерския съвет и Министерството на образованието като бе адресирана до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, до Бойко Борисов и просветния министър проф.Сергей Игнатов.

Делото бе отложено за месец февруари, когато МОМН трябва да представи пред съдебния състав правилника за работа на експертната комисия и длъжностните характеристики на експертите, подготвили министерската заповед.
източник:mirogled.com