Loading

ВОЙНА В РАДОМИР ! Паргов си прибира кофите , боклука на улицата .

©
Смет в Радомир

Както zaPernik.com писа кмета на Радомир скъса договора за боклук с Красимир Паргов - местния феодал. Причината е, че Паргов източвал общината с 2 милиона лева годишно, като за чистене на Радомир щели да стигнат и 600 000 лева. 

Вижтате снимка от град Радомир, където е имало кофа за боклук, но хора на Паргов са минали и са взели кофата за смет, като са изсипали боклука на земята.
Кметът на Радомир Пламен Алексиев призова радомирци към спокойствие, чрез сайта zaPernik.com.

Днес град Радомир се тресе от скандали защото се случи нечуваното и немислимото вече 20 години. Кметът на града скъса договора за боклук с местния феодал Красимир Паргов. В отговор Паргов изнесе с джипове кофите за боклук и остави Радомир да потъне в смрад. "Вече докарах 28 нови кофи за боклук. Утре идват още два ТИР-а. Моля гражданите за спокойствие. Утре в 9 часа ще разнесем масово и чували, в които хората да събират смет", каза кмета.
Кметът на Радомир каза, че е прекратил договора за боклук заради рекет и непосилната цена, на която Паргов е чистил Радомир. "Правим го, защото договора, който е сключен през 2007 година от комунистите е непосилен за Радомир. Ние не можем да изпълним договор с цена 2 милиона лева годишно. До момента аз съм му превел на Паргов 900 000 лева, а град като Радомир се чисти за 600 000 лева. Той ми поиска спешно още 500 000 лева. Рекетира ме, кара ме да продавам имущество на Община Радомир, за да му преведа пари. Аз казвам край, защото той не може той да ме рекетира. Ние не можем да изпълним този загробващ договор, подписан от комуниста - бивш кмет на Радомир Красимир Борисов и слагаме край на това източване на Община Радомир", каза пред "За Перник" кмета на града.

Красимир Паргов е феодал, дълги години управлявал сенчесто Радомир чрез поставени кметове.                                             Източник  zapernik.com