Loading

В Радомир пишат глоби за неспазване на забрана

Регоиналната инспекция по околната среда и водите, заедно със служители на община Радомир от отдел "Екология и земеделие" написаха 16 предписания и 11 акта. Причината е нарушаване забраната да се пасат животни в обществени озеленени площи на жилищните територии - паркове, градини, улично озеленяване, детски площадки, училища, междублокови пространства и др. Те са написани за период от една година (от 1 юли 2010 год. до 1 юли 2011 год.). 

За неправилно съхранение на оборски тор и изкопаване на септични ями за отходни води от селскостопански сгради са направени предписания и са съставени 2 акта. Контролните органи не са установили нарушения за преминаване на селскостопански животни по централните улици и площади на града.

Освен направените предписания за домашните животни, кметът на Радомир смята, че кастрирането на бездомните кучета не е решение на проблема. Според Красимир Борисов решението може да се намери в регистрация и събиране такси за домашните любимци като средствата отиват за борба с популация на бездомните кучета. В момента за кастрация на бездомни кучета ветеринарите вземат по 45 лв., докато преди две години сумата е била 25 лв. 
     
Източник: http://mirogled.com/