Loading

Уволнената шефката на „Социални услуги“ в Радомир Светослава Асенова ще бъде възстановена на работа

Столичният административен съд отмени заповедта за нейното уволнение, а Върховният административен съд окончателно остави в сила решението.

Асенова бе уволнена със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане през март 2012 година. Мотивите са, че не е уведомила Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Перник, че е общински съветник от коалиция „Бъдеще за Радомир“ през мандата 2007- 2011 г. и зам. председател на минипарламента и не е пускала молби за отпуск в дните, когато е била на заседание на общинския съвет на определени дати през 2011 г. Според мотивите със своите действия и поведение е разрушила увереността, че може да се разчита на нея и че е уронила престижа на държавната служба.

В жалбата си до Административния съд Асенова твърди, че дисциплинарното наказание е незаконно и в нарушение на материалния закон.Не е спазен двумесечния преклузивен срок по Закона за държавния служител, не е ясно кои разпоредби са били нарушени както и с кои действия и по какъв начин е уронила престижа на държавната служба, каквито били мотивите за уволнението й.

източник:mirogled.com