Loading

Трета година се точи делото за трагедията на кариерата в Стефаново

Трагедията стана след новогодишен запой преди три години на кариерата в село Стефаново. Купонът се състоял през работно време и бил съпроводен с огромно количество алкохол. След като пили до зори на 1 януари, по нареждане на бригадира им Борис Янков, работниците излезли да подгряват машините за новата смяна. Божидар Методиев е обвинен в прегазването на 24- годишния си колега Веселин Първанов. Няколко месеца по-късно, бригадирът, който е брат на единия от съсобствениците на каменоломната Иван Янков-Зверо, беше открит обесен във фургон на кариерата. След пускането му от ареста, дни след инцидента с Веселин, Божидар пък направи опит да се самоубие.

За пореден път делото бе отложено за месец Май. Причината за поредното му отлагане отново е адвокатът на подсъдимия Божидар Методиев, научихме от Градски вестник. Този път Красимир Данков е представил молба и епикриза от клиниката по ортопедия и травматология към университетската МБАЛ в Плевен, че е претърпял операция на ставата. Възстановяването му щяло да продължи до май.

Данков желае да зададе конкретни въпроси към вещите лица, изготвили комплексната психолого- психиатрична експертиза. От това дали тя ще бъде приета или не от съда, защитникът щял да поиска допълнителна или повторна експертиза, стана ясно вчера.

Магистратите уважиха желанието на подсъдимия да продължи да бъде защитаван от Красимир Данков, но го предупредиха, че за Май, ако адвокатът му не може да се яви, ще трябва да си подсигури друг защитник. Процесът се точи трета година и е на път да бие рекордите по най- продължително времетраене. На предишното заседание, когато Данков не дойде отново, оправдавайки се с влошената пътна обстановка, съдът изрази съмнения че той умишлено бави делото.

Градски вестник