Loading

Правосъдие

Три години затвор за причинена смърт по невнимание

Фадромиста Божидар Методиев получи три години затвор за убийство по невнимание на 23 годишния Веселин Първанов от Перник, край радомирското село Стефаново.

Делото беше насрочено за 13.30 часа днес в София. Освен три години ефективно в затвора, Божидар Методиев получава и пет години пробация. Убийството стана по време на новогодишната нощ през 2009 година.

Прокуратурата образува дело за скандала с присъдите по делото САПАРД

Стойчо Ненков, оттеглил протестите срещу оневиняването на бизнесмените Стойков и Николов, не е обвинен

Фадромистът Божидар Методиев от Радомир бе оправдан за прегазването на Веселин Първанов

Той бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. Окръжният съд в Перник обаче прецени, че е невинен.

Трета година се точи делото за трагедията на кариерата в Стефаново

Трагедията стана след новогодишен запой преди три години на кариерата в село Стефаново. Купонът се състоял през работно време и бил съпроводен с огромно количество алкохол. След като пили до зори на 1 януари, по нареждане на бригадира им Борис Янков, работниците излезли да подгряват машините за новата смяна. Божидар Методиев е обвинен в прегазването на 24- годишния си колега Веселин Първанов.

Сдружение "Развитие на община Радомир" осъди общината

Жалбата срещу администрацията бе внесена в съда от Димитър Димитров, член на УС на сдружение "Развитие на община Радомир". Жалбата е депозирана след като на поискания от сдружението достъп до информация, сързана със справка за дължими суми на сметопочистващата фирма за периода преди сключване на договор за обществената поръчка и за периода от месец март 2009 г.

Концесионерът на "Градина" убит заради дело срещу Людмил Стойков?

Мъртвият концесионер на къмпинга "Градина" при Созопол бил подставено лице на пернишкия олигарх Людмил Стойков. Говори се, че 32-годишният Виктор Боянов от Радомир бил привлечен като свидетел по делото за 7,5 милиона евро по САПАРД срещу Людмил Стойков и Марио Николов.

Морето погълна Виктор Боянов дни преди това дело за 7.5 млн. евро.

Удавяне при нещастен случай или убийство? Това е въпросът, който вълнува най-близките приятели на мъртвия концесионер

Разпространи съдържание