Loading

Средно по 1000 нарушители месечно ловят мобилните камери на КАТ в Перник и Радомир

Устройствата, които следят за превишена скорост в Перник са 2, а в Радомир – 1. Очаква се скоро да бъдат монтирани и стационарни камери за скорост в определени участъци в областта. Кога ще стане това обаче все още не е ясно.

В Пернишко стартира и така наречения широкообхватен контрол. КАТ разполага няколко екипа в определена отсечка, която е отделена с конуси, и се проверяват всички коли, които се движат по трасето. Миналата седмица такава акция е проведена в Радомир. Екипите, които са спирали водачите за проверка са били общо 4.

Широкообхватния контрол е в рамките на специализирана полицейска операция във връзка с повишения брой на катастрофи от началото на годината до сега в сравнение със същия период на 2012 г. 111 катастрофи повече са станали в страната в сравнение с миналата година. Убитите са с 24 повече, а ранените – със 188.

„В рамките на операцията сме предвидили размяна на полицейски екипи, като патрули от една община, ще работят в друга”, поясни Соколов.

В Перник статистиката за щастие сочи намаляване на катастрофите. През 2012 г. тежките произшествия са били 16, ранените 22 и само един човек е загинал. От началото на годината до сега тежките катастрофи са 14, ранените – 17 и няма нито един починал.

„Това се дължи на меката зима. Миналата година по това време имаше много сняг и малко коли, а сега времето е пролетно”, твърди Соколов.

Акцията стартира на 11 март и ще продължи до 11 април.

източник:mirogled.com