Loading

С тридневни празненства отбелязаха 105 години от рождението на Никола Вапцаров в едноименната професионална гимназия в Радомир

Училището носи името му вече 63 години.
Тази година в училището се проведоха различни мероприятия, посветени на празника. В рамките на три дни, учениците, заедно със своите преподаватели подготвиха разнообразна програма, придружена от множество изненади. На 5-ти декември бе открит новият кабинет по Икономическа информатика. В него учениците представиха пред своите учители и съученици презентации за живота и творчеството на поета и историята на училището. По проект за модернизация на професионалното образование, с цел по-пълно навлизане на ИКТ в процеса на обучение, в ТПГ „Никола Вапцаров” бяха оборудвани два нови компютърни кабинета, други два частично обновени и почти всички кабинети в училището бяха снабдени с лаптопи, мултимедийни проектори и интерактивни дъски.
На 8-ми декември бе представен рецитал „Какво ще ни дадеш, историйо”, посветен на Патрона на училището, културно-музикална и театрална програма. Бяха връчени наградите на класираните презентации, литературни есета и стихотворения в провелите се конкурсите на следните теми „Моето училище” и „Моята вяра”.
На тържеството присъства кметът на Община Радомир Пламен Алексиев, който поднесе цветя и поздрави учениците за празника.

„Скъпи ученици, носете с гордост и достойнство името на своя патрон! Днес , 89 години от създаването на училището ни отново ни събира времето. Времето на отминалите години от онзи далечен ден на 1925 година, в който е създадено нашето училище, училището без което не можем ! Честит празник!”, каза пред учениците директорът на училището Василка Стоилова.
Народният представител от 43 НС-д-р Валентин Павлов пък изпрати поздравителен адрес към учениците и учителите и кошница с цветя.

На 9-ти декември бяха връчени наградите за различни дисциплини на превърналия се вече в традиционен спортен училищен турнир. Награждаването бе съпроводено с много веселие и усвояване на сладките награди.

mirogled.com