Loading

Решение за слети и маломерни паралелки в училищата в Радомир взе Общинския съвет в Радомир

Съветниците дадоха съгласието си през настоящата учебна година в ОУ „Хр. Ботев“ в село Гълъбник да бъдат формирани самостоятелни паралелки в шести клас с 15 ученика и в седми – с 10. В същото училище ще има и слети паралелки за първи клас със 7 ученика с четвърти клас-3 или общо 10 ученика , втори клас 4 ученика с трети-6 общи 10 и пети клас 7 ученика и осми-7 или общо 14. Училището е крайно необходимо, тъй като в него се обучават деца от различни етноси, социално слаби семейства и деца в риск, а това прави работата на учителите и възпитателите много отговорна. То е и единственото на територията на областта, разполагащо с общежитие, защити искането си директорът Катя Кръстева.
Съветниците дадоха съгласие и за една паралелка осми клас в ОУ „Хр. Смирненски“ в Радомир с 15 ученика. Общият брой на учениците в паралелките от първи до осми клас надвишава определения и допълнителни средства извън определените по единни разходни стандарти не се осигуряват от финансиращият орган.
В СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Радомир ще има две маломерни паралелки в осми клас с 14 ученика и в десети „б“- с профил Природо-математически- Биология- 16 ученика.
За всички утвърдени маломерни и слети паралелки в училищата на община Радомир има съгласието на Регионалния инспекторат по образование.

mirogled.com