Loading

Разрив между общината и фирмата по сметосъбиране

 

КонтейнерОбщината е прекратила договора си с фирмата по сметосъбиране в Радомир, който беше подписан през 2007 г. от тогавашния кмет Красимир Борисов.

Причината за тази внезапна мярка е непосилната такса смет, която радомирци плащат вече 5 години и която е най-високата за страната. До сега цели 2 милиона лева от общинския бюджет отиваха за сметосъбиране, попадайки в ръцете на фирмата, всеизвестна в града като един от инструментите на мутренския капитал.

Като пряк резултат от сключването на неизгодния договор, през последните години община Радомир претърпява непрестанни спънки в развитието си. За да покрива непосилните си задължения към сметосъбирачите, местното ръководство трябваше да закрие болницата в града, да разпродаде на безценица множество общински имоти и да отклонява големи средства от детските градини, старческия дом и др. Най-после обаче, общината прояви воля и прекрати ограбващия договор.

В отговор, фирмата по сметосъбиране е подала иск за обезпечаване на договора и настоява за обезщетение в размер на няколко милиона лева. В допълнение на това, тя бойкотира сметосъбирането като чупи кофите за боклук и контейнерите, а боклука остава по улиците.                                                                                                                                      Източник  radomirsko.com